Η Mermeren Kombinat AD, Prilep ενημερώθηκε ότι η Παυλίδης Μονοπρόσωπη ΑΕ Μάρμαρα – Γρανίτες προχώρησε σε δημόσια προσφορά εξαγοράς για τις απομένουσες 193.648 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου που εκδόθηκαν από την Mermeren και δεν ελέγχονται έμεσα από την Παυλίδης.

Η καθορισθείσα τιμή είναι 895 δηνάρια ανά μετοχή, δηλαδή περίπου 14,55 Ευρώ.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το ενημερωτικό δελτίο

Η περίοδος αποδοχής της προσφοράς εξαγοράς αρχίζει στις 10.10.2023 και λήγει στις 06.11.2023.

Σύμφωνα με τη δημόσια προσφορά, εάν η Παυλίδης αποκτήσει τουλάχιστον το 95% των τίτλων της εταιρείας-στόχου στη διαδικασία εξαγοράς, δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του δικαιώματος αναγκαστικής πώλησης.

Οι στόχοι

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, πρωταρχικός στόχος του Εξαγοραστή μετά την επιτυχή υλοποίηση της εξαγοράς είναι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείαςστόχος, καθώς και η αύξηση της αποδοτικότητας, της κερδοφορίας και η εισαγωγή καινοτομιών.

Η πρόθεση και τα σχέδια του εξαγοραστή σε σχέση με τη μελλοντική λειτουργία της εταιρείας-στόχος και εάν η προσφορά εξαγοράς έχει επίσης αντίκτυπο στη μελλοντική λειτουργία του εξαγοραστή – νομικό πρόσωπο

Ο Εξαγοραστής πιστεύει ότι αυτή η προσφορά εξαγοράς θα επηρεάσει θετικά την περαιτέρω λειτουργία της Εταιρείας, στην οποία ο Εξαγοραστής προτίθεται να ενεργήσει ενεργά. Ο αναμενόμενος θετικός αντίκτυπος της
μελλοντικής λειτουργίας φαίνεται στη δυνατότητα της Εταιρείας να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες δυναμικότητες και μέσω περαιτέρω επενδύσεων σε εξοπλισμό και ακίνητα να συμβάλει στην πραγματοποίηση αυξημένων εσόδων και κερδών της ίδιας της Εταιρείας.

Ο Εξαγοραστής επίσης θεωρεί και αναμένει ότι η συνέργεια των δραστηριοτήτων θα βοηθήσει την Εταιρεία να εξελιχθεί σε μια πιο ανταγωνιστική εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις