Παράλληλα με τις επιμέρους ιδιωτικές τοποθετήσεις που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες, εξετάζεται από τους μετόχους της Prodea το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε public offering (δημόσια προσφορά), προκειμένου να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά της μετοχής της (free float) σε πάνω από 15% από περίπου 13%.

Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια να… διευρυνθεί η μετοχική της βάση, η οποία ξεκίνησε ήδη από πέρυσι όταν η ελεύθερη διασπορά κυμαίνονταν στα επίπεδα μόλις του 2%.

Prodea: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση από Invel Real Estate – Στα €7,50 το προσφερόμενο τίμημα

Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός μέτοχος και η διοίκηση της εταιρείας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρει η μετοχή της. «Υπάρχουν επενδυτές, θεσμικοί και ιδιώτες, που έχουν εκδηλώσει σημαντικό ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι θα καταλήξουν θετικά οι προσπάθειες που καταβάλλουμε», σημειώνει στον «ΟΤ» ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea, Άρις Καρυτινός.

Ο κ. Καρυτινός τοποθετεί χρονικά την υλοποίηση ενός πιθανού public offering μέσα στην επόμενη χρονιά, επισημαίνοντας ωστόσο πως αρκετά θα εξαρτηθούν από την ευρύτερη συγκυρία και το μομέντουμ στις αγορές κεφαλαίου.

Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι η υποχρεωτική δημόσια πρόταση που απηύθυνε η Invel για τις μετοχές της Prodea δεν αλλάζει κάτι στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, ο οποίος και παραμένει αμετάβλητος.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στον πόλεμο που ξέσπασε στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στην Γάζα. Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό, η διοίκηση είναι αρκετά προσεκτική στον τρόπο που προγραμματίζει τα επόμενα βήματα, αν και ακόμη δεν φαίνεται να υπάρξει καμία επίπτωση από την ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή.

«Οι κρίσεις είναι αλλεπάλληλες και διαρκείς. Οφείλουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να είμαστε επιφυλακτικοί…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης της Prodea.

Σταθερή μερισματική απόδοση

Κληθείς να σχολιάσει πιθανές επιπτώσεις στην μερισματική απόδοση της εταιρείας, ο κ. Καρυτινός υπογραμμίζει ότι παρά τα αυξημένα κόστη ελέω υψηλότερων επιτοκίων που συμπαρασύρουν αναπόφευκτα και τη φορολογία πρόθεση είναι να παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «σχεδιάζουμε να την κρατήσουμε σε επίπεδα συγκρίσιμα με τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτοντας ότι ελπίζει να εξομαλυνθούν τα επιτόκια και να αρχίσουν σταδιακά να αποκλιμακώνονται.  Κάτι που θα δώσει μεγάλη ανάσα σε όλη την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις