Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη βόρεια Γάζα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκκνώσουν την περιοχή, εν μέσω ενδείξεων ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς μετά την αιφνιαδιαστική εισβολή στις 7 Οκτωβρίου.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας εκκενώνουν την περιοχή και φεύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας. Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζή, παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν.

Νορβηγία: Καταδίκη ως «απαράδεκτης» της ισραηλινής πολιορκίας στη Γάζα

Αυτοκίνητα φορτωμένα φεύγουν προς τον νότο

Οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Παλαιστίνιοι πάνω σε φορτηγό αναγκάζονται να φύγουν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική «έξοδος» από τη Γάζα. Οικογένειες με αυτοκίνητα, φορτηγά και γαϊδούρια γεμάτα κουβέρτες και υπάρχοντα κατεβαίνουν τον κεντρικό δρόμο έξω από την πόλη της Γάζας.

Η Γάζα είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στριμωγμένους σε 140 τετραγωνικά μίλια. Τώρα, όλος ο πληθυσμός καλείται να μετακινηθεί στο νότιο τμήμα της λωρίδας – μια εντολή που ο ΟΗΕ περιέγραψε ως «αδύνατη».

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν μαζικά – σχεδόν ο μισός πληθυσμός της περιοχής- θα ήταν καταστροφικός και προέτρεψε το Ισραήλ να ανατρέψει την εντολή.

Νωρίτερα σήμερα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση εκκένωσης, ανέφεραν τα εξής: «Πολίτες της Γάζας, εκκενώστε νότια για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και αποστασιοποιηθείτε από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Τις επόμενες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί σημαντικά στην πόλη της Γάζας και θα καταβάλει εκτεταμένες προσπάθειες για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους» ανακοίνωσαν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα