Δραματικές είναι οι στιγμές για τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τον θάνατο με την Λωρίδα της Γάζας να παραμένει αποκλεισμένη από ξηρά και θάλασσα, ενώ έληξε στις 13:00 η νέα διορία του Ισραήλ, και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Χαμάς, με το Ιράν να απευθύνει νέα προειδοποίηση στο Ισραήλ να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Γάζα: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο ΟΗΕ μιλά για ανθρωπιστική καταστροφή και «εθνοκάθαρση» ενώ πιέζει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας την ώρα που το νερό στερεύει για τα πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση με το Λίβανο με τη Χεσμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

Live όλες οι εξελίξεις

16:03 Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τα ταξίδια στο Ισραήλ

16:01 Ο ισραηλινός στρατός περιμένει την «πολιτική απόφαση» για να εισβάλει στη Γάζα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναμένουν την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

15:55 Νέα ανάρτηση Μπάιντεν για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων δεν είχε καμία σχέση με τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς και υποφέρει από αυτές», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο Τζο Μπάιντεν.

15:45 Ο Μπλίνκεν θα επιστρέψει τη Δευτέρα στο Ισραήλ

O Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν θα επιστρέψει στο Ισραήλ τη Δευτέρα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

15:39 Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ δεν σταματήσει την «επιθετικότητά του στη Γάζα», αυξάνεται η πιθανότητα επέκτασης του πολέμου και σε άλλα μέτωπα.

15:31 Ισραηλινός στρατός: 126 οι αιχμάλωτοι της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε 126 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν αρχικά ότι περίπου 150 Ισραηλινοί και αλλοδαποί κρατούνταν από τη Χαμάς στη Γάζα. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω αφού εντοπίστηκαν πτώματα αγνοουμένων στο νότιο Ισραήλ και ενδέχεται ακόμη να αλλάξει.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ είπε σήμερα ότι «επιβεβαιώθηκε» ο αριθμός των 126 ομήρων. Ο στρατός βρήκε επίσης νεκρούς ορισμένους από τους ομήρους, χωρίς να διευκρινίσει πόσους, σε τοπικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, 22 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα. Η οργάνωση είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε τους ομήρους για κάθε απροειδοποίητο πλήγμα του Ισραήλ σε κατοικίες Παλαιστινίων.

Ο Χεχτ είπε ότι 286 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Οι IDF ανακοίνωσε ακόμη για ένατη ημέρα στη σειρά ακούγονται σειρήνες στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ.

15:15 Νετανιάχου: «Θα συντρίψουμε τη Χαμάς»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση γίνεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

15:05 Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που Ισραηλινοί χτυπάνε μαχητές της Χαμάς

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, ένα νέο βίντεο, δείχνει τη στιγμή που Ισραηλινοί χτυπάνε μαχητές της Χαμάς τη στιγμή που προσπαθούν να επιτεθούν από τη θάλασσα στην Ασκελόν.

14:57 Φιλοπαλαιστίνια διαδηλώτρια διέκοψε ομιλία του Μπάιντεν

«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει. Κατάπαυση του πυρός τώρα», φώναξε φιλοπαλαιστίνια διαδηλώτρια κατά τη διάρκεια ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη.

14:49 Η Αίγυπτος εντείνει τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στη Γάζα

Σύμφωνα με το Reuters, η Αίγυπτος εντείνει τις προσπάθειές της για να παρέχει βοήθεια στη Γάζα.

Με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία την Κυριακή, η χώρα συνεχίζει τις επαφές της με τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους της.

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η εθνική της ασφάλεια αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και ότι απορρίπτει κάθε σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Μάλιστα, προτείνει τη διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής που θα αφορά την κρίση στη Γάζα και το μέλλον του παλαιστινιακού ζητήματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

14:40 Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ καταδικάζει τον αποκλεισμό της Γάζας

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μάικαλ Μάρτιν καταδικάζει τον αποκλεισμό της Γάζας, από τους λίγους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ που έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

14:27 Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει δηλώσει, δια στόματος Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της χερσαίας επέμβασης.

Οι IDF περιμένουν την εντολή να εισβάλουν στη Γάζα αφού η νέα διορία που είχε δώσει σήμερα το πρωί το Ισραήλ έληξε στις 13:00.

14:17 Για τη συνάντηση Μπλίνκεν – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποστήριξε μετά τη συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν ότι η χώρα του ψάχνει λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα, όπως και να υπάρξει ειρηνευτική λύση, βοηθώντας τους Παλαιστίνιους να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους.

14:05 Η Wagner υποστηρίζει ότι η Χεζμπολάχ κατέλαβε ισραηλινή εγκατάσταση

Η Wagner υποστηρίζει ότι η Χεζμπολάχ κατέλαβε ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση με τη σημαία της να κυματίζει σε αυτή.

Οι IDF διαψεύδουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Wagner στον λογαριασμό της στο Telegram.

14:00 Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Τελ Αβίβ

13:53 Σειρήνες ακούγονται και πάλι στα σύνορα με τη Γάζα

Σύμφωνα με τη Haaretz, σειρήνες που προειδοποιούν για ρίψη ρουκετών ακούγονται στις ισραηλινές κοινότητες δίπλα στα σύνορα με τη Γάζα.

13:44 Αντίστροφη μέτρηση – Παίρνουν θέση τα τανκς στα σύνορα με τη Γάζα

Το Al Jazeera μεταδίδει στη live κάλυψή του ότι τα τανκς του Ισραήλ παίρνουν θέσεις στα σύνορα με τη Γάζα, με το Ισραήλ να ετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβαση.

Η νέα διορία του Τελ Αβίβ προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας έληξε στη 1 το μεσημέρι.

13:34 Ο Πάπας καλεί να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Γάζα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την Κυριακή να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται υπό πολιορκία στη Γάζα και ανανέωσε την έκκλησή του για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

13:21 «Αυτοσυγκράτηση» ζητάει από το Ισραήλ ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Η Βρετανία εξακολουθεί να στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως προέτρεψε τη χώρα να δείξει αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον της Χαμάς, ώστε να ελαχιστοποιήσει τα θύματα μεταξύ των αμάχων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

13:04 Προειδοποίηση Γερμανίας στους πολίτες της μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο, επικαλούμενο τον κίνδυνο επιθέσεων και ενδεχόμενη νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Το Ισραήλ παραμένει ο διακηρυγμένος στόχος ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρει στον ιστότοπό του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

12:56 Εισβολές του ισραηλινού στρατού σε σπίτια Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Το Middle East παρουσιάζει βίντεο από τις εισβολές μελών του ισραηλινού στρατού σε σπίτια Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Τέτοιες εισβολές έγιναν σε τουλάχιστον 15 σπίτια, ενώ ακολούθησαν συλλήψεις.

12:45 Για αύξηση των εγχώριων απειλών που σχετίζονται με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή προειδοποιεί το FBI

Ο Κρίστοφερ Ρέι μιλώντας το Σάββατο (15/10) στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχηγών Αστυνομίας στο Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, απέδωσε τις εν λόγω απειλές στην τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έκανε έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε από την Αστυνομία να συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες και παρατηρήσεις.

12:34 HRW: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου, θέτει σε κίνδυνο αμάχους

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταγγέλλει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βόμβες λευκού φωσφόρου απαγορεύονται διεθνώς από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980. Η Σύμβαση απαγορεύει ρητά τη χρήση τους ως όπλο.

12:25 Στα τέσσερα χιλιόμετρα εκτείνεται η «νεκρή ζώνη» στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις ισραηλινές IDF και τη Χεζμπολάχ υπάρχουν από το πρωί της Κυριακής στο βόρειο Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ δημιούργησε «νεκρή ζώνη» τεσσάρων χιλιομέτρων.

12:00 Ρουκέτα από τη Γάζα έπεσε στη Σντερότ, δεν υπάρχουν τραυματίες

Σύμφωνα με τη Haaretz, ρουκέτα από τη Γάζα έπεσε στη Σντερότ, σε σπίτι.

Δεν υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

11:46 Κλιμακώνεται η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις IDF και τη Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με τη Haaretz και το The Spectator Index, πληθαίνουν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές ασφαλείας, το ισραηλινό πυροβολικό χτυπάει σε μια σειρά περιοχές στα νότια του Λιβάνου.

11:34 Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα στο Ισραήλ οι ΗΠΑ

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τζέιμς Σταυρίδης, ανέλυσε τις δυνατότητες των δυνάμεων των ΗΠΑ που ενισχύονται συνεχώς ανοικτά του Ισραήλ και τον σκοπό τους.

11:22 Πώς και γιατί ο Νετανιάχου «χρηματοδότησε» τη Χαμάς

Η πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αντιμετωπίζει τη Χαμάς ως εταίρο, εις βάρος του Αμπάς και της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης οδήγησε στην «11η Σεπτεμβρίου» του Ισραήλ.

11:01 Ο απολογισμός των επιθέσεων της Χαμάς

Πάνω από 1.400 είναι οι Ισραηλινοί που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με τις IDF. Πάνω από 3.500 είναι οι τραυματίες, ενώ πάνω από 150 είναι οι απαχθέντες από τους μαχητές της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

10:58 Πόσο νόμιμη είναι η αντεπίθεση του Ισραήλ στη Χαμάς;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με το κατά πόσο οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

10:50 Αρχίζει τη Δευτέρα απομάκρυνση Αμερικανών υπηκόων από το Ισραήλ προς την Κύπρο

Ξεκινά αύριο Δευτέρα απομάκρυνση Αμερικανών υπηκόων από το Ισραήλ προς την Κύπρο, δια θαλάσσης.

10:43 Οι φυσικοί και πολιτικοί κίνδυνοι της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να μπει στη Γάζα, ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να εκτιμήσει.

10:31 Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ

Ένας από τους τραυματίες που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο βόρειο Ισραήλ κατέληξε, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ.

10:21 Ισραήλ: Έτσι μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη βόρεια Γάζα

Οι IDF προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας. Σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονίζεται ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

10:10 Νέα ανταλλαγή πυρών στο βόρειο Ισραήλ

Νέο επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών στο βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με τη Haaretz, υπάρχουν πέντε τραυματίες, ο ένας σοβαρά, από αντιαρματικά πυρά από τον Λίβανο προς την περιοχή της Δυτικής Γαλιλαίας. Οι IDF ανταπέδωσαν τα πυρά.

10:03 Γιατί καθυστέρησε η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως αναβλήθηκε, εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους Ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι τρεις υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματικούς, τους οποίους δεν κατονομάζουν.

09:55 Νέο «καμπανάκι» για τη Γάζα από την «Ερυθρά Ημισέληνο»

Η «Ερυθρά Ημισέληνος» προειδοποιεί ότι τελειώνουν το νερό και τα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας.

09:45 Κι άλλον ηγέτη της Χαμάς λέει ότι σκότωσε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως σκότωσαν στη Γάζα άλλον έναν ύποπτο ως οργανωτή των μεγάλης κλίμακας επιθέσεων που πραγματοποίησε η Χαμάς.

Ο Μπιλάλ Αλ Κέντρα, διοικητής των μονάδων της Χαμάς στην Καν Γιούνις, σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις του Ισράηλ (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, IDF).

Άλλοι «τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ» σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

09:36 ΟΗΕ: Το νερό είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» στη Γάζα

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δήλωσε ότι το νερό έχει γίνει πλέον «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, αφού το Ισραήλ έκοψε την παροχή νερού.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δήλωσε το Σάββατο ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν τώρα, καθώς το νερό τελειώνει.

«Έχει γίνει ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι επιτακτική ανάγκη: πρέπει να παραδοθούν τώρα καύσιμα στη Γάζα για να είναι διαθέσιμο το νερό για δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Φιλίπε Λαζαρίνι.

Καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει επιτραπεί να περάσει στη Γάζα εδώ και μια εβδομάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

09:26 Ισραήλ: Πάνω από 50 κάτοικοι δολοφονήθηκαν στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Οι αρχές του κιμπούτς Κφαρ Αζά ανακοίνωσαν ότι 52 κάτοικοι δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι 13 κάτοικοι είναι αγνοούμενοι και επτά είναι οι απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας.

09:15 Ισραηλινός υπουργός ζητάει το κλείσιμο του γραφείου του Al Jazeera στη χώρα

Ο υπουργός επικοινωνιών του Ισραήλ, Σλόμο Κάρχι δήλωσε την Κυριακή ότι ζητά την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για το προτεινόμενο κλείσιμο του τοπικού γραφείου του Al Jazeera και κατηγόρησε τον ειδησεογραφικό σταθμό του Κατάρ για υποκίνηση υπέρ της Χαμάς και ότι εκθέτει τους ισραηλινούς στρατιώτες σε πιθανή επίθεση από τη Γάζα.

09:07 Μπλίνκεν: «Πολύ παραγωγική συνάντηση»

«Πολύ παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντηση του με τον Σαουδάραβα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ο Άντονι Μπλίνκεν.

09:02 Αυστηρό μήνυμα Γαλλίας στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Η Γαλλία καλεί τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο να μην παρέμβουν στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

08:50 «Μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία» στο Ισραήλ – Σε περιοχές χαμηλού ρίσκου

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραήλ και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι τα σχολεία σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως χαμηλής απειλής («κίτρινο» επίπεδο απειλής) θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν εν μέρει από την Κυριακή, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κοντινό καταφύγιο που μπορεί να προσεγγιστεί την απαιτούμενη ώρα.

Προς το παρόν, καμία «κίτρινη» τοπική αρχή δεν ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει τα σχολεία της. Οι περιοχές που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες» και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα.

08:37 Μπλίνκεν: Συνάντηση με τον Σαουδάραβα Διάδοχο στο Ριάντ

Με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σήμερα στο Ριάντ, σύμφωνα Αμερικανό αξιωματούχο, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 π.μ. (04:30 GMT), δήλωσε ο αξιωματούχος.

08:29 Πώς η Χαμάς «έπιασε στον ύπνο» το Ισραήλ – Το Νο2 της οργάνωσης αποκαλύπτει

Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Χαμάς ήταν αποφασισμένοι να κρατήσουν κρυφό το σχέδιο της επίθεσης στο Ισραήλ ακόμα και από τους ηγέτες του πολιτικού σκέλους της οργάνωσης.

08:21 Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα

Οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία βομβαρδισμών στη Γάζα είναι πλέον 2.329, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Επιπλέον 9.714 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

08:00 «Το Ιράν μεταφέρει όπλα στη Συρία για να ανοίξει νέο μέτωπο»

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι μεταφέρει στρατηγικά όπλα δια μέσου της Συρίας για να ανοίξει νέο μέτωπο απέναντι στις ισραηλινές δυνάμεις.

07:45 «Πηγαίνετε νότια»

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ, Τζόναθαν Κονρίκους επανέλαβε την εντολή προς τους κατοίκους στη Γάζα: «Πηγαίνετε νότια, ακούστε τις προειδοποιήσεις».

7:30 Αναζητούν καταφύγιο στο νοσοκομείο της Γάζας

Υπολογίζεται ότι 35.000 άνθρωποι έχουν συνωστιστεί στους χώρους του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης της Γάζας, αναζητώντας καταφύγιο ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επίθεσης, λένε ιατρικοί αξιωματούχοι.

Ο Μοχάμαντ Αμπού Σελίμ, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα – του μεγαλύτερου στη Λωρίδα της Γάζας – επιβεβαίωσε ότι τεράστιο πλήθος είχε συνωστιστεί στο κτίριο και στην αυλή έξω από αυτό, όπως μεταδίδει το Associated Press.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής χώρος αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν και αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν» αναφέρει αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

7:00 Χτυπούν σειρήνες στην Ανω Γαλιλαία στο Ισραήλ

6:30 Υπέρ της Παλαιστίνης ο «Κούκα»

Ο  γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής Αχμεντ Χασάν «Κούκα» με ανάρτησή του στα social media εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται και καταγγέλλει την προπαγάνδα του Ισραήλ.

Πολλοί διάσημοι από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο έχουν πάρει θέση στο πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, με ένα παράλληλο πόλεμο να εξελίσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6:15 Στη Μέση Ανατολή ειδικός απεσταλμένος της Κίνας

Ο Κινέζος απεσταλμένος Zhai Jun θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα για να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Ζάι «θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα για να συντονιστεί με διάφορες πλευρές για την κατάπαυση του πυρός, την προστασία των αμάχων, την εκτόνωση της κατάστασης και την προώθηση ειρηνευτικών συνομιλιών», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse) επικαλούμενο το CCTV σε βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

5:50 Νέα αυστηρή προειδοποίηση Ιράν προς Ισραήλ

Με «σοβαρές συνέπειες» αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα, προειδοποιεί για άλλη μια φορά το Ιράν το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, το Ιράν έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ μέσω του ΟΗΕ ότι θα μπορούσε να παρέμβει, εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε για «εκτεταμένες συνέπειες» εάν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ενώ οι οι διπλωμάτες εργάζονται νυχθημερόν για να αποτρέψουν την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε μια περιφερειακή σύγκρουση, που θα μπορούσε να συμπεριλάβει τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Ειδικότερα, το Ιράν απηύθυνε δημόσιες προειδοποιήσεις και έστειλε ιδιωτικό μήνυμα στο Ισραήλ μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι θα μπορούσε να παρέμβει εάν το Τελ Αβίβ συνέχιζε τη στρατιωτική του εκστρατεία για την εκρίζωση της Χαμάς από τη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσίευσε για πρώτη φορά ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και επιβεβαίωσε η Jerusalem Post.

05:20 Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ισραηλινοί – Θα επιτεθούμε από αέρα, θάλασσα και στεριά

«Η Χαμάς παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού, τώρα το Ισραήλ θα αλλάξει το παιχνίδι» τονίζει ο Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού και μιλά για το σχέδιο της επίθεσης.

«Σε αυτόν τον πόλεμο που ήδη κρατάει 8 μέρες, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει και εκτελεί ένα σχέδιο σε 3 άξονες. Προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι στο έδαφος του Ισραήλ δεν θα βρίσκονται πλέον τρομοκράτες της Χαμάς. Αναπτύχθηκε ο στρατός προκειμένου είτε να εκδιώξει, είτε να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς» πρόσθεσε.

05:00 Στόχος επιθέσεων ισραηλινός δημοσιογράφος

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του ισραηλινού δημοσιογράφου Israel Frey, που έχει εκφραστεί θετικά για τους Παλαιστίνιους. Φώναζαν συνθήματα, όπως «προδότης», ενώ ακούγονταν και εκρήξεις, όπως αναφέρει η Haaretz.

«Ακριβώς όπως δεν θα αφήνατε έναν κοσμικό να ζήσει στο κτίριό σας», διάβαζε ένας από αυτούς σε μια προκήρυξη, «μην αφήσετε έναν δολοφόνο να ζήσει στο κτίριό σας».

04:20 Χαμάς: Το Ισραήλ πλήττει Παλαιστίνιους που προσπαθούν να φύγουν προς τη νότια Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιοι οι οποίοι προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περνώντας από τομέα που ο ισραηλινός στρατός παρουσίαζε ως ασφαλή, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, δήλωσαν χθες Σάββατο αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία στον θύλακα.

03:50  Δυνάμεις του Ισραήλ σκοτώνουν μαχητές της Χαμάς που πέρασαν τα σύνορα με τον Λίβανο

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις μαχητές του από τον Λίβανο σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ, αφού ανατίναξαν τμήμα του συνοριακού φράκτη, πέρασαν στην άλλη πλευρά κι ενεπλάκησαν σε μάχη με στρατιώτες.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα πως η αεροπορία έπληξε ομάδα ανθρώπων που θεωρεί πως ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον στοιχείων του.

03:30 Τουλάχιστον 5 τραυματίες στο αεροπορικό πλήγμα «του Ισραήλ» στο Χαλέπι της Συρίας

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα έβαλε στο στόχαστρο το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, με τον πρώτο απολογισμό των θυμάτων να κάνει λόγο για πέντε τραυματίες, έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λίγα 24ωρα έπειτα από πανομοιότυπες επιδρομές με στόχους το ίδιο αεροδρόμιο και αυτό της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού.

«Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ από την κατεύθυνση της θάλασσας έπληξε το αεροδρόμιο του Χαλεπιού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, η οποία έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Δεν διευκρίνισε αν οι πέντε τραυματίες είναι στρατιωτικοί ή άμαχοι.

03:11 Η Ρωσία πιέζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ρωσίας ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ψηφίσει αύριο, Δευτέρα, επί του σχεδίου απόφασης που διένειμε στα υπόλοιπα κράτη μέλη όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, το οποίο καλεί να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, καταδικάζει τη βία εναντίον των αμάχων και όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, τον Ντμίτρι Πολιάνσκι, δεν έχουν υπάρξει τροποποιήσεις στο κείμενο αφότου διανεμήθηκε στα υπόλοιπα μέλη του ΣΑ, προχθές Παρασκευή, κι η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 15:00 (σ.σ. ώρα Νέας Υόρκης· 22:00 ώρα Ελλάδας) αύριο Δευτέρα.

02:54 Το Μεξικό πιέζει το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα

Η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Αλίσια Μπάρσενα καλεί το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν όσοι το επιθυμούν, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει τις προσπάθειές της για να επαναπατρίσει πολίτες της.

Αντιδρώντας σε εκκλήσεις της οικογένειας της Μπάρμπαρας Λάγκο, μεξικανής εργαζόμενης στη ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η κυρία Μπάρσενα ανέφερε πως ήλθε σε επαφή με το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) για βοήθεια.

«Προσπαθούμε να τη βγάλουμε από εκεί μέσω Αιγύπτου, όμως το Ισραήλ δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος, δεν επιτρέπει σε κανέναν να φύγει», ανέφερε η επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας μέσω X (του πρώην Twitter).

«Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση στο Ισραήλ, επειδή ακόμα και ο πόλεμος έχει κανόνες», πρόσθεσε η κυρία Μπάρσενα.

Το μεξικανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει πει πως θέλει η χώρα του να παραμείνει ουδέτερη στη σύρραξη.

Την Πέμπτη, η μεξικανική κυβέρνηση έκανε γνωστό πως εκατοντάδες πολίτες της χώρας αναμένουν ακόμη να τους επιτραπεί να φύγουν από το Ισραήλ.

02:44 Τι είπε ο Μπάιντεν στον Αμπάς

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε «το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση» των Παλαιστινίων και καταδίκασε την Χαμάς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Η Χαμάς δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την «πλήρη υποστήριξή του» στην Παλαιστινιακή Αρχή.

02:30 Αποτυγχάνει η αμερικανική πίεση στην Αίγυπτο

Δεν φαίνεται να πετυχαίνουν το σκοπό τους οι ΗΠΑ σε ότι αφορά την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από τη Γάζα μέσω της Αιγύπτου, με την τελευταία να θέτει ως όρο την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, όπως αναφέρει η WSJ.

02:00 Βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Το συριακό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το αεροδρόμιο στο Χαλέπι είναι εκτός λειτουργίας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε πως «ο Ισραηλινός εχθρός κατάφερε με επιτυχία μια αεροπορική επίθεση από την μεριά της Μεσογείου, δυτικά της Λαττάκειας, στοχεύοντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που οδήγησε σε υλικές ζημιές με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας».

01:47 «Λευκή επιταγή για γενοκτονία»

Ο Αμέρ Ζαρ, Αμερικανοπαλαιστίνιος καθηγητής νομικής και ακτιβιστής, καλεί τις ΗΠΑ να αντιδράσουν.

Υπογραμμίζει πως «το Ισραήλ δεν κάνει κάτι καινούριο. Δεν είμαστε σοκαρισμένοι, αυτό είναι που μας κάνει το Ισραήλ 75 χρόνια τώρα. Είναι γενοκτονία εναντίον μας και επιβολή Άπαρτχάιντ σε μια ατέρμονη προσπάθεια να μας ξεφορτωθούν. Ίσως αντίστοιχα αηδιαστικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ τούς υποστηρίζει ανέκαθεν, συμπεριλαμβανομένου του τωρινού προέδρου Τζο Μπάιντεν που ουσιαστικά τους δίνει λευκή επιταγή να διεξάγουν γενοκτονία εναντίον μας».

01:37  State Department: Στους 29 οι νεκροί Αμερικανοί

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν χάσει την ζωή τους 29 Αμερικανοί πολίτες σύμφωνα με εκπρόσωπο του State Department.

Στην συνέχεια αρνήθηκε οποιαδήποτε ερώτηση και δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις «συνθήκες θανάτου των Αμερικανών πολιτών ή την ταυτότητα των θανόντων».

Πρόσθεσε πως 15 πολίτες είναι αγνοούμενοι συμπληρώνοντας πως «η Αμερικανική Κυβέρνηση εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για να διαπιστώσει που βρίσκονται και συνεργάζεται με την Ισραηλινή κυβέρνηση».

01:25 Αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ανατολική Μεσόγειο με το βλέμμα στη Χεζμπολάχ

Η ομάδα υποστήριξης του αεροπλανοφόρου USS Eisenhower θα μετακινηθεί στην ανατολική Μεσόγειο για να ενωθεί με την αντίστοιχη ομάδα του αεροπλανοφόρου USS Ford που έφτασε εκεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ABC News.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου USS Ford στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ως στόχο να αποτρέψει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν στον πόλεμο στη Γάζα.

01:01 ΟΗΕ: Το Ισραήλ προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτό που θα αποτελέσει εθνοκάθαρση

Ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατεχόμενη Παλαιστίνη, η Φραντσέσκα Αλμπενέζε, κατηγόρησε το Ισραήλ πως κινείται σε βήματα εθνοκάθαρσης έναντι των Παλαιστινίων.

Ξεκίνησε λέγοντας πως «τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός, πριν περάσουμε το σημείο χωρίς επιστροφή».

Για να συνεχίσει πως «υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτό που ο κόσμος παρακολουθεί να είναι μια επανάληψη της Νάκμπα του 1948 (σ.σ. Καταστροφή, κατακλυσμός με την έννοια του κοσμοϊστορικού γεγονότος) και της Νάξα (σ.σ. Πισωγύρισμα, Ήττα) του 1967. Αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα».

00:33 Στέλνουν αεροσκάφη οι Γερμανοί

Δύο γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη Α400Μ έφθασαν απόψε στο Ισραήλ και θα συνδράμουν στην επιχείρηση επαναπατρισμού των Γερμανών πολιτών.

Τα αεροσκάφη μετέφεραν στη χώρα στρατιωτικό υλικό που είχε ζητήσει η ισραηλινή κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, τα δύο αεροσκάφη δεν μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 50 Γερμανούς, καθώς δεν διαθέτουν αρκετά καθίσματα.

00:10 «Ισραηλινή επίθεση» στοχεύει το αεροδρόμιο στο Χαλέπι σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δήλωσε ότι η «ισραηλινή επιθετικότητα» έχει βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο στο Χαλέπι.

«Οι συνέπειες της επίθεσης κατά του αεροδρομίου στο Χαλέπι αξιολογούνται αυτή τη στιγμή», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι ανταπέδωσε τα πυρά του πυροβολικού μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία.

00:07  Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους Παλαιστίνιους  να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Peter Lerner δεν αναφέρθηκε σε νέα προθεσμία για την αποχώρηση από τη βόρεια Γάζα πριν την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση, αλλά δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων:

«Παρατείναμε για άλλη μια φορά επειδή συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που πρέπει να φύγουν. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τον πληθυσμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας να πάει νότια και να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο».

00:06 Ο ΥΠΕΞ του Ιράν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χαμάς στο Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir-Abdollahian συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»