Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, από τις 18 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων για την είσοδο στο Κολοσσαίο. Ιταλοί και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.

«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.

Την λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει με έμφαση, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

Tripadvisor: Εκπληξη στο top 10 των αξιοθέατων – Πού βρίσκεται η Ακρόπολη [εικόνες]

Φαινόμενα αισχροκέρδειας

Η απόφαση ελήφθη για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις.

Ειδικότερα η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε τον Ιούλιο έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι τα εισιτήρια του Κολοσσαίο αγοράζονταν μαζικά από bots και μεταπωλούνταν σε άλλους ιστότοπους πολλές φορές στην επίσημη τιμή, συχνά ως μέρος πακέτων που περιλαμβάνουν περιηγήσεις με αποφυγή της ουράς στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Η εποπτική αρχή της Ιταλίας προχώρησαν σε έρευνες οι οποίες εστιάστηκαν στον επίσημο προμηθευτή Società Cooperativa Culture (CoopCulture), καθώς και τους ιστότοπους Musement, GetYourGuide, Tiqets και Viator, μετά από παράπονα που διατυπώθηκαν από επισκέπτες που βρήκαν ότι τα επίσημα εισιτήρια δεν ήταν διαθέσιμα για αγορά.

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Ιταλίας, το Κολοσσαίο δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση