Τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Αλ Μαλίκι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης στο Ισραήλ, που παρουσίασε στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και κρατών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός συντάχθηκε με την πρόταση των Ευρωπαίων υπουργών, δίνοντας έμφαση στη ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και προστασίας των αμάχων.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μίλησαν για την ανάγκη να αποτραπεί κλιμάκωση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Γκίντεον Λεβί: «Προαναγγελθείσα καταστροφή η χερσαία εισβολή στη Γάζα»

Συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι τις επαφές για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή συνεχίζει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

«Ο πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει η ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση των δύο ηγετών «ανταλλάχθηκαν απόψεις για πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, ιδιαίτερα τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή».

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα