Τα δημόσια έργα «γιγάντωσαν» την Διαδικασία του Καινούργιου

·      Γράψαμε τη προηγούμενη εβδομάδα για την εντυπωσιακή ανάπτυξη και τα εντυπωσιακά μεγέθη της εταιρείας Διαδικασίας κατά τη τελευταία τριετία.

·      Η αγορά σχολίασε τα περιθώρια κερδοφορίας τα οποία σίγουρα δεν είναι συνήθη στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

·      Παράγοντες της αγοράς δικαιολογούν τα εντυπωσιακά μεγέθη στα μεγάλα έργα δημοσίου που κέρδισε η εταιρεία Διαδικασία του επιχειρηματία Καινούργιου.

·      Όπως για παράδειγμα η σύμβαση Τεχνικής Βοήθειας ύψους άνω των 27 εκ. ευρώ που ανέθεσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε κοινοπραξία με τις εταιρείες PwC και Choose Α.Ε.

·      Αλλά και το έργο «Υπηρεσίες Εξειδικευμένης Τεχνικής και Επιχειρησιακής Υποστήριξης των Δράσεων του υπουργείου Παιδείας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» ύψους  8.499.865 ευρώ σε κοινοπραξία με την εταιρεία Bright Business Solutions.

·      Σημειώνεται μάλιστα ότι στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος  προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε υπό τη προηγούμενη ηγεσία συμμετείχε μόνο μια κοινοπραξία…

——————-

Όλα τα μεγάλα ονόματα που στηρίζουν τον Κόκκαλη

·        Ισχυρά ονόματα από τον εφοπλιστικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας συμμετέχουν στην ΑΜΚ της Intralot.

·        Στην πιάτσα ακούγεται πως τα παρών δίνουν ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, το Family Office του Βασίλη Κάτσου και η οικογένεια Βασιλάκη.

·        Στην αύξηση συμμετέχει ήδη και ο εφοπλιστής Μουνδρέας, δίνοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στην όλη διαδικασία.

·        Σημαντικά κεφάλαια προτίθεται να συνεισφέρουν οι βασικοί μέτοχοι τουτέστιν ο Κόκκαλης και η Standard General του Νοτιοκορεάτη Σου Κιμ.

·        Η επιτυχία της ΑΜΚ της Intralot φάνηκε από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της εταιρείας με τα πακέτα που έγιναν.

·        Ήδη συζητείται στην αγορά πάντως η πρόθεση και άλλων σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων και εγχώριων family offices να δώσουν το παρών στην αύξηση.

·        Να σημειωθεί ότι στα δυνατά χαρτιά της Intralot, είναι η δραστηριότητα στις ΗΠΑ, η οποία έχει αποδειχθεί σημαντικό asset με τεράστιες προοπτικές.

·        Κάτι που καθιστά την εταιρεία έναν διεθνή παίκτη, ο οποίος στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει να προσελκύσει διεθνή ξένα πορτοφόλια.

———————

H Καράτζης στην κούρσα για το «στρατηγείο του Μποδοσάκη»

·      Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τις εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Μέγαρο Μποδοσάκη.

·      Στην δημοσιογραφική πιάτσα ακούγονται διάφορα.

·      Από γνωστές εταιρείες του real estate μέχρι γιγαντιαία funds που έχουν παρουσία στην χώρα.

·      «Ο μόνος σίγουρος και σοβαρός είναι η Καράτζης Α.Ε», μας λέει έγκυρη πηγή.

·      Η εταιρεία φέρεται να κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την εκμίσθωση του εμβληματικού ακινήτου στην περιοχή του Συντάγματος.

·      Να σημειώσουμε ότι πέρα από τη βιομηχανία, έχει παρουσία στις ΑΠΕ αλλά και στον… τουρισμό με ξενοδοχειακές μονάδες και τζετ για VIP πτήσεις.

—————-

Προσκλητήριο στους σκαφάτους να… ρίξουν άγκυρα στην χώρα

·      Νέα δεδομένα έρχονται στην αγορά των σκαφών αναψυχής άνω των 35 μέτρων μήκους.

·      Μαθαίνουμε πως το επόμενο δεκαπενθήμερο ξεκινά η πλατφόρμα e-charter Permission που αφορά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με ξένη σημαία.

·      Η πλατφόρμα θα καταστήσει «νόμιμη» την επιβίβαση και αποβίβαση  επιβατών στα ελληνικά λιμάνια, αυξάνοντας τον αριθμών των σκαφών που δένουν στην χώρα μας.

·      Κάτι που αναμένεται να προσθέσει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο λόγω της υποχρέωσης καταβολής ΦΠΑ.

·      Πέρα από το Δημόσιο πάντως πολλοί κλάδοι περιμένουν να επωφεληθούν από τους περισσότερους «σκαφάτους» που θα πλέουν στις ελληνικές θάλασσες…

·      Όπως οι εφοδιαστές πλοίων, οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι μαρίνες, τα τοπικά αεροδρόμια, τα εστιατόρια…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino