«Βουτιά» έκανε η μετοχή της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin προσυνεδριακά την Τρίτη, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα και κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις τροφοδότησαν τη ζήτηση για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της.

Η μετοχή της Lockheed υποχώρησε έως και κατά 2,1% λόγω των αδύναμων πωλήσεων στη μονάδα που κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος F-35 – πριν ανακάμψει στα 436 δολάρια ανά μετοχή – που ισοδυναμεί με άνοδο κατά 1% στη Νέα Υόρκη.

Μπορούμε να πετάξουμε με F-35 στην… πράσινη ανάπτυξη;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στην ανανέωση όπλων και πυρομαχικών, όπως φορητών πυραυλικών εκτοξευτήρων , πυροβολικού και άλλων όπλων, παρέχοντας στις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες επικερδείς συμβάσεις με το Πεντάγωνο.

Τα όπλα της Lockheed, όπως το κατευθυνόμενο σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης και οι αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με την αμυντική εταιρεία RTX, έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικά για τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η Lockheed εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα από διακοπές εργασίας και ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζονται με την πανδημία, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν γραμμές της βιομηχανίας, όπως ο τομέας αεροναυπηγικής που κατασκευάζει το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος F-35.

«Εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα με μερικά βασικά στοιχεία», δήλωσε στο Reuters ο COO της Lockheed, Φρανκ Τζον, όπως στη διαδικασία συναρμολόγησης, χύτευσης και σφυρηλάτησης.

Πτώση πωλήσεων στον τομέα αεροναυπηγικής

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις στη μονάδα αεροναυπηγικής της εταιρείας, που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο, παρουσίασαν πτώση κατά 5,2% το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία τον περασμένο μήνα μείωσε τον στόχο παράδοσης αεροσκαφών F-35 για ολόκληρο το έτος λόγω καθυστερήσεων από προμηθευτές, αλλά επιβεβαίωσε τους οικονομικούς της στόχους για το 2023.

Τα έσοδα στη μονάδα πυραύλων και ελέγχου πυρός, που κατασκευάζει το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας MARS, ήταν 2,94 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 3,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Lockheed με έδρα την Bethesda του Μέριλαντ σημείωσε καθαρά κέρδη 6,73 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 6,67 δολάρια ανά μετοχή.

Οι καθαρές πωλήσεις τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1,78% στα 16,88 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 16,74 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή