ISIS: Ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι μαχητής του πραγματοποίησε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

ISIS: Ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με δύο νεκρούς Σουηδούς και έναν τραυματία.

ΗΠΑ: Εξοντώσαμε τον ηγέτη του ISIS, Ουσάμα αλ -Μουχαζίρ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο επίσημο κανάλι της οργάνωσης AMAQ, «ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα».

Ο δράστης Αμπντεσαλέμ Λασουέντ, Τυνήσιος στην καταγωγή, που είχε δημοσιεύσει στα social media βίντεο με το μανιφέστο του, λέγοντας ότι ήταν μέλος του ISIS. «Δολοφόνησα άπιστους, ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας», έλεγε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους».

Υπενθυμίζεται πως μετά από ανθρωποκυνηγητό, η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα τον ύποπτο σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek στις βόρειες Βρυξέλλες στις Τρίτη πρωί.

Το όπλο του, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις βρέθηκε επιτόπου δίπλα στον δράστη.

Πηγή: in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο