Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Σύμφωνα με τη Le Soir, ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία αφού εντοπίστηκε σε καφέ κοντά στο προάστιο. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ατόμου.

Βρυξέλλες: Κατηγορούμενος για τρομοκρατία και στην πατρίδα του ο μακελάρης – Παραμένει ασύλληπτος

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ένας ύποπτος έχει πυροβοληθεί, αλλά ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για τον Abdesalem L. , τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης κατά των Σουηδών το βράδυ της Δευτέρας.

Ερωτηθείσα από την VRT, η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας ύποπτος «πυροβολήθηκε». Χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε στο πρόσωπο που εξουδετερώθηκε.

Το «Cage aux Ours» βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την τελευταία γνωστή κατοικία του ατόμου, το οποίο ερευνήθηκε χθες το βράδυ.

Δύο νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

Ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει τον δράστη, ντυμένο με ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και ένα λευκό κράνος, να κρατά ένα όπλο.

Αφού κατέβηκε από ένα σκούτερ, πυροβόλησε πολλές φορές στο δρόμο πριν κυνηγήσει τα δύο θύματα από την Σουηδία, στην είσοδο ενός κτιρίου. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 19:15 τοπική ώρα.

Εκτός από τα δύο θύματα, τραυματίστηκε ένας οδηγός ταξί αλλά σε σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο ύποπτος, ο οποίος δηλώνει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος σε διάφορα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε ταυτοποιηθεί αλλά παρέμενε ελεύθερος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012