Το καλύτερο μέρος για ποτό στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι η Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, ένα κοκτέιλ μπαρ που ονομάζεται Sips, ένας ανεπιτήδευτος χώρος σε παστέλ χρώματα, προσφέρει περίτεχνα κοκτέιλ.

Με βάση την ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, το Sips ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο μπαρ διεθνώς για το 2023. Μάλιστα αντικατέστησε ένα άλλο μπαρ επίσης της Βαρκελώνης, το Paradiso.

ΑΑΔΕ – Επιχείρηση Κάβος: Φοροδιαφυγή, νοθευμένα ποτά και λουκέτο σε 28 μπαρ

Τρία ελληνικά

Στη λίστα με τα κορυφαία μπαρ του κόσμου φιγουράρουν και τρία αθηναϊκά!

Πιο ψηλά στην κατάταξη είναι το Line που κατατάχθηκε στη 12η θέση, σκαρφαλώνοντας 19 θέσεις προς την κορυφή.

Στην 25η θέση βρέθηκε το Baba au Rhum, υποχωρώντας πέντε θέσεις.

Tο The Clumsies έπεσε στην 47η θέση (στην περσινή κατάταξη φιγοιυράριζε στη 19η θέση).

Η τοποθέτηση στη λίστα στο τοπ-50 του κόσμου έχει αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ για επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων.

Τα αποτελέσματα για τα εστιατόρια μπορεί να είναι εντυπωσιακά: Όταν το El Cellar de Can Roca στην Ισπανία αναδείχθηκε Νο. 1 στη λίστα των 50 εστιατορίων στον κόσμο το 2013, ανέφερε ότι είχε 2 εκατομμύρια αιτήματα για κρατήσεις.

Μια εμφάνιση στη λίστα μπαρ τραβάει επίσης την προσοχή. Το Double Chicken Please, το οποίο κατετάγη στο Νο. 2 στη φετινή λίστα και στο Νο. 1 στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ της Βόρειας Αμερικής, έχει πλέον ουρές στην είσοδο όταν ανοίγουν οι πόρτες. «Είναι καλό για τις επιχειρήσεις», λέει ο William Drew, διευθυντής περιεχομένου στο 50 Best. «Φυσικά και αυξάνει την προσοχή».

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Σιγκαπούρη στο χώρο εκδηλώσεων Pasir Panjang Power Station στα docklands. Ήταν η πρώτη φορά στα 15 χρόνια από την θέσπιση της λίστας των καλύτερων μπαρ στον κόσμο που η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε χώρα της Ασίας. Επί 13 χρόνια, τα βραβεία είχαν έδρα στο Λονδίνο· όχι τυχαία, τα μπαρ του Λονδίνου έτειναν να κυριαρχούν στη λίστα, ενώ πέρυσι, η εκδήλωση ήταν στη Βαρκελώνη.

«Για εμάς, το πιο συναρπαστικό είναι πως αυτή πρόκειται για την πρώτη φορά που φιλοξενείται αυτή η εκδήλωση εκτός Ευρώπης, και το ότι γίνεται στη Σιγκαπούρη, στην Ασία, είναι ένα μεγάλο βήμα», δήλωσε ο William Drew, διευθυντής περιεχομένου στο 50 Best.

Το Νο. 1 μπαρ του περασμένου έτους, το Paradiso, ένα μέρος για θεατρικά ποτά κρυμμένο πίσω από μια λευκή πόρτα ψυγείου σε ένα κατάστημα παστράμι στη Βαρκελώνη, τοποθετήθηκε στο Νο. 4. «Ήταν μια καταπληκτική αναγνώριση από όλη τον κλάδο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Giacomo Giannotti. «Είναι απίστευτη η προβολή για το μπαρ.

Ήταν επίσης μια καλή βραδιά για τη Νέα Υόρκη: Το εξωφρενικά δημοφιλές Double Chicken Please κατετάγη δεύτερο. «Είναι δύσκολο να είσαι σταθερά απασχολημένος όλη την ώρα και το να κερδίζεις το βραβείο είναι μεγάλη βοήθεια», δήλωσε ο GN Chan, συνιδιοκτήτης του Double Chicken Please και νικητής του βραβείου Altos Bartenders’ Bartender της βραδιάς.

Παγκόσμια εξάπλωση στη λίστα του τοπ-50

Η φετινή λίστα αντιπροσώπευε περισσότερη παγκόσμια ποικιλομορφία στην κορυφή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η οποία τείνει να κυριαρχείται από μια μεγάλη πόλη, όπως η Βαρκελώνη ή το Λονδίνο. Το τρέχον top 10 περιλαμβάνει πλέον μπαρ στο Όσλο και την Καρθαγένη της Κολομβίας, καθώς και πιο καθιερωμένα μέρη για κοκτέιλ όπως η Πόλη του Μεξικού και το Παρίσι. Η διευρυμένη γεωγραφική κατανομή των βραβευμένων μπαρ υποδεικνύει διευρυμένες διαδρομές ταξιδιού για κριτές, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν μόνο για μέρη που έχουν πάει.

Ο διάσημος mixologist Ryan Chetiyawardana, του οποίου το μπαρ Dandelyan στο Λονδίνο ήταν το Νο. 1 το 2018, δήλωσε ότι βραβεία όπως το 50 Best είναι καλά για αναγνώριση, αν και δεν επηρεάζουν απαραίτητα το τελικό αποτέλεσμα. “Οποιοσδήποτε οργανισμός βραβείων μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική ενός χώρου”, πρόσθεσε. «Ωστόσο, δεν είναι απολύτως το να είναι όλα και το τέλος όλων». Επιπλέον, επισήμανε πως δε σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερα κέρδη για το μπαρ. «Σε κάθε ένα από τα μπαρ, και σε κάθε ένα από τα βραβεία που έχουμε κερδίσει, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την άποψη της επιχείρησής μας μετά από μια διάκριση».

Πριν από τη σημερινή ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα ο οργανισμός 50 Best δημοσίευσε τη λίστα με τα Νο. 51 έως 100 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Αξιοσημείωτα σημεία στη λίστα περιελάμβαναν το πρώτο μπαρ από την Αλβανία, Nouvelle Vague (Νο. 86). Το Tulum, στο Μεξικό έχει επίσης το πρώτο του μπαρ, το Arca (Νο. 60.) Τα νέα δεν ήταν τόσο καλά για μερικά σημεία στις ΗΠΑ: Το Attaboy της Νέας Υόρκης, έπεσε από το Νο. 22 στο Νο. 57. Το Kumiko του Σικάγο έπεσε πάνω από 50 θέσεις στο Νο. 82 από το Νο. 25.

Η λίστα με τα 50 κορυφαία μπαρ του κόσμου

World’s 50 Best Bars

1. Sips, Barcelona (3)
2. Double Chicken Please, New York (6)
3. Handshake Speakeasy, Mexico City (11)
4. Paradiso, Barcelona (1)
5. Connaught Bar, London (8)
6. Little Red Door, Paris (5)
7. Licorería Limantour, Mexico City (4)
8. Tayēr + Elementary, London (2)
9. Alquimico, Cartagena (10)
10. Himkok, Oslo (43)
11. Tres Monos, Buenos Aires (27)
12. Line, Athens (31)
13. BKK Social Club, Bangkok (14)
14. Jigger & Pony, Singapore (12)
15. Maybe Sammy, Sydney (29)
16. Salmon Guru, Madrid (15)
17. Overstory, New York (34)
18. Zest, Seoul (*)
19. Mahaniyom Cocktail Bar, Bangkok (*)
20. Coa, Hong Kong (17)
21. Drink Kong, Rome (16)
22. Hanky Panky, Mexico City (13)
23. Caretakers Cottage, Melbourne (60)
24. Cafe la Trova, Miami (21)
25. Baba au Rhum, Athens (20)
26. Cochinchina, Buenos Aires (42)
27. Katana Kitten, New York (9)
28. Satan’s Whiskers, London (23)
29. Wax On, Berlin (*)
30. Florería Atlántico, Buenos Aires (18)
31. Roda Huset, Stockholm (78)
32. Sago House, Singapore (*)
33. Freni e Frizioni, Rome (*)
34. Argo, Hong Kong (28)
35. A Bar with Shapes for a Name, London (37)
36. SG Club, Tokyo (63)
37. Bar Benfiddich, Tokyo (48)
38. The Cambridge Public House, Paris (*)
39. Panda & Sons, Edinburgh (*)
40. Mimi Kakushi, Dubai (*)
41. Scarfes Bar, London (*)
42. 1930, Milan (35)
43. Carnaval, Lima (44)
44. L’Antiquario, Naples (46)
45. Baltra Bar, Mexico City (32)
46. Locale Firenze, Florence (39)
47. The Clumsies, Athens (19)
48. Atlas, Singapore (67)
49. Jewel of the South, New Orleans (*)
50. Galaxy Bar, Dubai (45)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus