Σε αύξηση της τιμής στόχου της Eurobank στα 2,60 ευρώ, από 2,25 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η JP Morgan, αντανακλώντας την πρόσφατη απόκτηση νέων μεριδίων στην Ελληνική Τράπεζα από τον Όμιλο (υπόκειται σε εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές), με την τιμή στόχο να δείχνει τώρα άνοδο 77%.

H Eurobank πρώτη αμιγώς ιδιωτική τράπεζα – Εξαγόρασε το 1,4% του ΤΧΣ

Όπως αναφέρει η JP Morgan, η εξαγορά ενισχύει την υπάρχουσα κυπριακή θυγατρική της Eurobank, με υψηλής ποιότητας franchise λιανικής, ενώ επιτρέπει στον Όμιλο να αναπτύξει πλεονάζοντα κεφάλαια, αυξάνοντας τον ισολογισμό κατά ~20% τα κέρδη ανά μετοχή (εκτίμηση 2025) κατά 8%. Επίσης, βελτιώνει το κανονικοποιημένο ROTE κατά 1% έως 13% στο τρέχον μερίδιο 55,3% (12% προσαύξηση EPS και 1,5% μερίδιο απόδοσης ROTE υποθέτοντας 70% τελικό μερίδιο).

Η Eurobank διαπραγματεύεται με 4,8x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2025 (από 5,2x προ της HB), που ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τον μέσο όρο των ελληνικών τραπεζών και με discount 30% προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο 7,0x, κάτι που η JP Morgan πιστεύει ότι δεν είναι απαιτητικό για τον Όμιλο, το υψηλής ποιότητας και διαφοροποιημένο franchise καθώς και τις ισχυρές προοπτικές κερδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις