Νέες τακτικές φίμωσης αλλά και υποδείξεις για τον τρόπο που θα γίνονται τα ρεπορτάζ κατά πώς την συμφέρουν, έκανε ο όμιλος United Group που είναι ιδιοκτήτης της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής και τηλεοπτικής εταιρείας NOVA.

Οι ιδιοκτήτες της NOVA, με πλήρη απαξίωση της δημοσιογραφίας και μετά το ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας Capital.gr που αναδείκνυε με στοιχεία την προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, έστειλαν εξώδικο στην ιστοσελίδα, κάνοντας υποδείξεις για το ρεπορτάζ. Μάλιστα για να τιμωρήσει το site, η United Groups απέσυρε τη διαφήμιση της NOVA από την ιστοσελίδα.

Σε μια ακόμα κίνηση απαξίωσης της δημοσιογραφικής έρευνας προχώρησε ο όμιλος UnitedGroup, ιδιοκτήτης της  ελληνικής τηλεπικοινωνιακής και τηλεοπτικής εταιρείας NOVA.

Σε ρεπορτάζ της έγκριτης οικονομικής ιστοσελίδας Capital.gr που αναδείκνυε με στοιχεία την προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η United Group απάντησε με εξώδικο, κάνοντας υποδείξεις για το περιεχόμενο του.

Μάλιστα, εντελώς τυχαία, όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα, την ώρα αποστολής του εξωδίκου η United Group ενημέρωσε το εμπορικό τμήμα του capital.gr να διακόψει αιφνιδιαστικά το διαφημιστικό πρόγραμμα της NOVA που του είχε αναθέσει.

Πρόκειται για το ένα ακόμα κρούσμα συμπεριφοράς της εν λόγω εταιρείας, που παραπέμπει σε αυταρχικά καθεστώτα.

Το MEGA με αντίστοιχο ρεπορτάζ τον Ιούλιο, για το επενδυτικό πρόγραμμα δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που ακόμα αγνοείται, είχε αντιμετωπίσει το κατέβασμα του καναλιού από τη συνδρομητική της πλατφόρμα.

Στο ρεπορτάζ του το Capital.gr παρουσίαζε, τις εμπιστευτικές οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας από τις οποίες προέκυπτε μια πραγματικότητα πολύ μεγάλων συνολικών υποχρεώσεων της United άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Για μια ακόμα φορά, ωστόσο η εν λόγω εταιρεία προτίμησε να επιχειρήσει να φιμώσει την ελεύθερη δημοσιογραφία, αντί των συγκεκριμένων απαντήσεων σε μια δημοσιογραφική έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις