Εγκαινιάστηκε και επίσημα το νέο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω, το οποίο βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία εδώ και αρκετό διάστημα.

Το νέο logistics center έκτασης 36.000 τ.μ. αποτελεί μια επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την αποδοτικότητα της εταιρείας.

Σε πλήρη λειτουργία το logistics θα υπερτριπλασιάσει την επιχειρησιακή δυνατότητα διαλογής δεμάτων της εταιρείας, σε 50.000+ αποστολές την ώρα.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου, έχει τοποθετηθεί στην οροφή του φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 1 MW που αναμένεται να παράγει τις ενεργειακές ανάγκες του κέντρου σε διψήφιο ποσοστό, ενώ τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Επενδύσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας η ACS θα προσθέσει άλλα 50 εκατ. ευρώ επενδύσεων τα επόμενα πέντε χρόνια, οι οποίες θα εστιάσουν στον τομέα του last mile και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών της εταιρείας

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα αυξηθούν σημαντικά οι θυρίδες με στόχο να ξεπεράσουν τις 1.000 σε βάθος πενταετίας από 205 που είναι σήμερα και 200 που βρίσκονται σε φάση εγκατάστασης.

Επιπλέον οι νέες επενδύσεις θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και στη δημιουργία ηλεκτρικού στόλου από αυτοκίνητα και μηχανάκια, για τη διανομή. Συγκεκριμένα, στα πλάνα της εταιρείας είναι η αύξηση του στόλου με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και μηχανές κατά 200.

Η ACS Courier κατέχει σήμερα το 25% στις συνολικές διακινήσεις ταχυμεταφορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις