Επιμένοντας να μην εμφανίζεται δημοσίως εδώ και μια εβδομάδα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει τα κοινωνικά μέσα για να επιτεθεί κατά του Ισραήλ. Στη σημερινή του ανάρτηση επανέλαβε την έκκληση του προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην διευρύνει τις επιθέσεις κατά αμάχων και να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που «ισοδυναμούν με γενοκτονία».

Η προειδοποίηση έρχεται τη στιγμή που το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα. Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση μια και οι σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ πριν από την επίθεση της Χαμάς βρίσκονταν σε καλό επίπεδο.

Ερντογάν: Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ισοδυναμούν με γενοκτονία

Η Τουρκία προσδοκούσε οικονομικά οφέλη

Το κυριότερο απ’ όλα, η Τουρκία προσδοκούσε οικονομικά οφέλη από την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας-Τελ Αβίβ. Η προσπάθεια του Ερντογάν να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον προς το παρόν ωστόσο στο σημερινό μήνυμά του διαφαίνεται η πρόθεσή του για ένα σχέδιο ειρήνευσης στην περιοχή που να ικανοποιεί όλους. «Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα επιτύχει μόνιμη σταθερότητα με τη δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Χριστιανών και όλων όσων ζουν σε αυτά τα εδάφη», έγραψε.

Ο τούρκος πρόεδρος δεν θα παραστεί στη Διάσκεψη του Καΐρου αλλά είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Σίσι, όπου όπως ανακοινώθηκε, από τουρκικής πλευράς, συζητήθηκαν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ σε βάρος αθώων πολιτών στη Γάζα και τα βήματα που θα μπορούσαν να ληφθούν για μια λύση.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα