Περίπου 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο σε ογκώδη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, στο κέντρο του Λονδίνου πραγματοποιώντας πορεία μέσω κεντρικών οδών της βρετανικής πρωτεύουσας και απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «Ελεύθερης Παλαιστίνης», κρατώντας πανό και κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές κατέληξαν στην Downing Street, την επίσημη κατοικία και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Οικονομικός στραγγαλισμός ο τελικός ορίζοντας της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα

Η αστυνομία εκτιμά ότι 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση «Εθνική Πορεία για την Παλαιστίνη», που διοργανώθηκε από την εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

«Ως Παλαιστίνιος που θα ήθελε να επιστρέψω στο σπίτι μια μέρα, ως Παλαιστίνιος που έχει αδέρφια και αδερφές στη Γάζα και οικογένεια, εύχομαι να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά η διαμαρτυρία είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε τη στιγμή», τόνισε μια γυναίκα, η οποία αρνήθηκε να δώσει το όνομά της, μιλώντας στο Reuters.

Συνθήματα κατά του Ισραήλ

Πολλά από τα συνθήματα και τα πανό περιείχαν έντονα αντι-ισραηλινά συνθήματα και ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό με φωτογραφίες του Σουνάκ, του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου με το μήνυμα «Καταζητείται για εγκλήματα πολέμου».

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει πριν από την πορεία ότι οποιοσδήποτε εξέφραζε την υποστήριξή του στη Χαμάς, που έχει απαγορευτεί ως τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία, θα αντιμετώπιζε σύλληψη και οποιοδήποτε εκδήλωση «εγκληματικού μίσους» δεν θα γινόταν ανεκτή.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι υπήρξε αύξηση 1.353% στα αντισημιτικά αδικήματα αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα ισλαμοφοβικά αδικήματα αυξήθηκαν κατά 140%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα