Ο Τζο Μπάιντεν καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί με τους νόμους του Ισραήλ, αναγνωρίζει την «ανθρώπινη υπόσταση» των Παλαιστινίων και μιλά εκ νέου για λύση δύο κρατών».

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύσουν τον λαό τους σήμερα και πάντα.

Μπλίνκεν: Κλιμάκωση του πολέμου εξαιτίας των φιλοϊρανικών οργανώσεων

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύει τους αμάχους στα πεδία όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση των αθώων Παλαιστινίων που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ειρηνικά. Γι’ αυτό εξασφάλισα συμφωνία για το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.

Και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter.

Μπάιντεν: Έχουμε δεσμευτεί για την πρόσβαση των κατοίκων της Γάζας σε τρόφιμα και νερό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες στη Γάζα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, το νερό, την ιατρική περίθαλψη και άλλες μορφές βοήθειας, χωρίς να παραβιάζεται η βοήθεια από τη Χαμάς, δήλωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Τζο Μπάιντεν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις πλευρές για να διατηρήσουμε σε λειτουργία το συνοριακό πέρασμα της Ράφας ώστε να καταστεί δυνατή η συνεχής μεταφορά της βοήθειας που είναι επιβεβλημένη για την ευημερία των πολιτών της Γάζας», αναφέρει σε ανακοίνωση μετά τη διέλευση της πρώτης αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια από το συνοριακό πέρασμα της Ράφας.

Ο Μπάιντεν κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να συνεχίσουν να επιτρέπουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό πολιορκία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα