Πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, δείχνοντας αδυναμία να ανακάμψουν από την έντονα πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών, καθώς οι αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομία πληθαίνουν και οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 1,16% χαμηλότερα στις 6.900,70 μονάδες. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,54% στις 31.259,36 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με πτώση 0,38% στις 2.255,65 μονάδες. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν πτώση μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ιαπωνία επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,69% στις 2.375 μονάδες στο κλείσιμό του, ενώ ο Kosdaq έχασε 1,89% στις 769,25 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 0,73% την τελευταία του ώρα, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 0,65% για να κλείσει την ημέρα στις 3.510,59, κοντά στο χαμηλό ενός έτους.

Στην Κίνα

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια των δανείων αναφοράς για τον Οκτώβριο, αφού η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο έδειξε σημάδια σταθεροποίησης. Ειδικότερα, το βασικό επιτόκιο δανείου ενός έτους – το δεσμό για τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Κίνα – παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,45%. Το πενταετές επιτόκιο αναφοράς του δανείου – ο δεσμός για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια – διατηρήθηκε στο 4,2%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας έφτασε στο 3% τον Σεπτέμβριο, επιβραδύνοντας από το 3,2% τον Αύγουστο. Ωστόσο, αυτή η μέτρηση ήταν ο 18ος συνεχόμενος μήνας που ο πληθωρισμός παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Ιαπωνίας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές