Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού, φρενάροντας το ράλι που τις οδήγησε κοντά στα 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς οι έμποροι εξετάζουν τις εξελίξεις στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.975,39 δολάρια η ουγγιά . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.986,80 δολάρια.

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές του

«Η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο θα συνεχίσει να οδηγεί τον χρυσό υψηλότερα μετά από μια ελαφρά περίοδο ενοποίησης. Πιστεύουμε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να οδηγούν τις τιμές υψηλότερα», εξηγεί ο διευθυντής εμπορίας μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ ΜΈγκερ

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά περίπου 9% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους μιας ευρύτερης κλιμάκωσης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αλλά και του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο.

«Εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο θα εγείρουν ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων, στα οποία ο χρυσός θα μπορούσε να καταγράψει μια σπασμωδική πτωτική αντίδραση, αλλά η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια θα οδηγήσει σε εκτίναξη μετά από αυτό», πρόσθεσε ο Μέγκερ.

Το ασήμι σημείωσε υποχώρηση κατά 1,4% στα 23,0178 δολάρια η ουγγιά. Στον αντίποδα η πλατίνα σημείωσε άνοδο κατά 0,2% στα 896.499 δολάρια και το παλλάδιο κατά 2,9% στα 1.130,10 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities