Η πολυεπίπεδη συμφωνία -έκπληξη που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit, απασχολεί -όπως είναι φυσικό- και τον ιταλικό Τύπο,  ο οποίος επικεντρώνεται στα οφέλη που θα έχει για πελάτες και μετόχους, καθώς και στα στρατηγικά σχέδια της ιταλικής τράπεζας για επέκταση στην Ανατολική Ευρώπη.

Ilsole24ore.com

UniCredit: Οφέλη για πελάτες και μετόχους από τη συναλλαγή με την Alpha, λέει ο Orcel

«Αυτή η πράξη είναι σαφώς θετική για τους πελάτες και τους μετόχους μας». Αυτό δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, κατά την κοινή τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της στρατηγικής συνεργασίας με την ελληνική Alpha Bank. Ο Orcel υπενθύμισε ότι με τη συγχώνευση των θυγατρικών της Ρουμανίας θα δημιουργηθεί το τρίτο ίδρυμα στη χώρα (από το οποίο η UniCredit θα έχει το 90,1% του κεφαλαίου). «Είχαμε αναφέρει την πιθανότητα μικρών εξαγορών στις χώρες της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης» για «να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε βασικές χώρες», υπενθύμισε ο Orcel, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική αξία της συμφωνίας.

Corriere della sera

Unicredit, συγχώνευση στη Ρουμανία με την Alpha Bank και εμπορική συνεργασία στην Ελλάδα
του Andrea Rinaldi

ΟAndrea Orcel το είπε τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια επανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο στο συνέδριο των CEO της Mediobanca και στο «Financial CEO conference of Bank of America» στο Λονδίνο: Είμαστε συγκεντρωμένοι σε «bolt-on εξαγορές», δηλαδή εκεί που έχει ήδη παρουσία. Και έτσι έγινε: Η Unicredit ανοίγει την εβδομάδα με την ανακοίνωση συμφωνίας με την ελληνική Alpha Bank για τη συγχώνευση των αντίστοιχων τραπεζών της στη Ρουμανία, η οποία θα δημιουργήσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα στη χώρα σε σύνολο ενεργητικού, με συνολικό μερίδιο αγοράς 12%. Και οι δύο τράπεζες έχουν ισχυρή παρουσία στον εταιρικό και λιανικό τομέα της χώρας: η Ρουμανία δίνει το 3% των εσόδων για τη μιλανέζικη τράπεζα. Τα νέα ενισχύουν τη μετοχή της Unicredit στο χρηματιστήριο. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το 2024 μετά την έγκριση των ρυθμιστικών φορέων, στο τέλος της οποίας η Piazza Gae Aulenti θα καταβάλει 300 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank η οποία θα διατηρήσει το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου του νέου πιστωτικού ιδρύματος.

Milano Finanza

Η Unicredit επιλέγει την Ανατολική Ευρώπη για να κάνει M&A.

Η Unicredit παίζει το χαρτί των στρατηγικών συμμαχιών στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, έναν από τους πιο στρατηγικούς τομείς για τον όμιλο Piazza Gae Aulenti. Την παραμονή της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων (που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου), η τράπεζα ανακοίνωσε σημαντική αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Ρουμανία.

La Stampa

UniCredit, προσφορά για το 9% του Alpha. Συνεργασία σε Ελλάδα και Ρουμανία

Η UniCredit ανακοίνωσε μια σειρά συνεργασιών με τη σημαντική ελληνική τράπεζα Alpha Bank , μέσω της υπογραφής συμφωνίας για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας στη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Πρώτον, τα μέρη συμφώνησαν στους βασικούς οικονομικούς όρους να προχωρήσουν στη συγχώνευση της UniCredit Romania με την Alpha Bank Romania , η οποία θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα σε σύνολο ενεργητικού στην τοπική αγορά, με συνολικό μερίδιο αγοράς 12% επί του συνολικού ενεργητικού. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και η Alpha Bank αναμένεται να διατηρήσει το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της οντότητας που θα προκύψει και να λάβει χρηματικό αντίτιμο 300 εκατ. ευρώ.

Agenzia Nova

Η UniCredit ανακοινώνει συγχώνευση στη Ρουμανία και στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα

Η UniCredit και η Alpha Services and Holdings SA, 100 τοις εκατό μητρική εταιρεία της Alpha Bank SA, ανακοινώνουν ότι υπέγραψαν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας στη Ρουμανία και την Ελλάδα. Τα μέρη – διαβάζουμε σε δελτίο τύπου – συμφώνησαν στους βασικούς οικονομικούς όρους για να προχωρήσουν στη συγχώνευση της UniCredit Romania με την Alpha Bank Romania που θα δημιουργήσει την τρίτη τράπεζα σε σύνολο ενεργητικού στην τοπική αγορά, με συνολικό μερίδιο αγοράς 12 ποσοστό του συνολικού ενεργητικού.

Η συγχώνευση συγκεντρώνει δύο συμπληρωματικά franchise σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, όπου η UniCredit Romania και η Alpha Bank Romania έχουν ισχυρή παρουσία στον εταιρικό και λιανικό τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις