«Την περασμένη δεκαετία η χώρα μας πάλεψε να μείνει στην Ευρώπη. Ο στόχος μας τώρα είναι να γίνουμε Ευρώπη» τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο  οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, σχολιάζοντας την πολυεπίπεδη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ της Unicredit και της Alpha Bank

Και προσθέτει: «Μετά την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα, σήμερα ανακοινώνεται η πρώτη επένδυση Ευρωπαϊκής τράπεζας σε Ελληνική εδώ και 17 χρόνια».

Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία και την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα:

  • Συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία και δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά. Η Alpha Bank διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα.
  • Διαμόρφωση πλαισίου εμπορικής συμφωνίας στην Ελλάδα για τη διάθεση των προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ασφάλισης ζωής, που συνδέονται µε µερίδια αµοιβαίων κεφαλαίων (unit linked) της UniCredit, στους 3,5 εκατομμύρια Πελάτες της Alpha Bank, και δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος για την πώληση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προϊόντων, μέσω της απόκτησης του 51% της AlphaLife από την UniCredit.
  • Υποβολή προσφοράς από την UniCredit προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το σύνολο των μετοχών που σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις