Στην αποκάλυψη ότι το Ισραήλ φέρεται να συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων ώστε οι ΗΠΑ να έχουν τον χρόνο να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή και να ενισχύσουν καλύτερα τις άμυνές τους σε όλη τη Μέση Ανατολή, προχώρησε η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους και όπως αναφέρει μαχητικά αεροσκάφη «αντιπροσώπων» του Ιράν, δηλαδή σιιτικών οργανώσεων, τις οποίες εξοπλίζει η Τεχεράνη έχουν εξαπολύσει περισσότερες από δώδεκα επιθέσεις προς τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία την τελευταία εβδομάδα.

S&P: Υποβάθμιση για το Ισραήλ και εκτίμηση για τη διάρκεια του πολέμου

Αυτό έχει προκαλέσει βαθιά ανησυχία στους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να επεκταθεί γρήγορα. Πέρα από την ήδη ενισχυμένη αμυντική στάση των ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει να αναπτύξει περαιτέρω άμυνες στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και σε χώρες με αμερικανική στρατιωτική παρουσία, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον σχεδιασμό του το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως πιέσει το Ισραήλ να αναβάλει μια χερσαία εισβολή προκειμένου να διατηρηθούν οι διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα, καθώς και για να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αντιμετωπίσει περαιτέρω την όλο και περισσότερο επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Μάλιστα όπως αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη σχεδόν 12 αντιαεροπορικών συστημάτων στην περιοχή.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.