Αφού κατέκτησε μια θέση στα συγκοινωνιακά συστήματα πόλεων σε όλο τον κόσμο, η Uber απογειώνεται τώρα για να κατακτήσει και τους αιθέρες. Από τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου οι χρήστες της δημοφιλούς ιντερνετικής πλατφόρμας θα μπορούν να κάνουν κράτηση για μια πτήση με αερόστατο στον ουρανό της Καππαδοκίας. Ο χώρος απογείωσης έχει οριστεί κοντά στην τουρκική πόλη Γκιόρεμε, τη βυζαντική Ματιανή, που μετονομάστηκε έτσι μόλις το 1928 από το Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα.

Από το αρχαιοελληνικό Κόραμα, λοιπόν, η Uber Balloon θα απογειώνεται για να ανεβάσει στους ήπιους ζέφυρους επιβάτες που θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Uber Reserve, μιας εφαρμογής που ήδη λειτουργεί για την κράτηση ταξιδιών. Με ενιαία τιμή 150 ευρώ θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να θαυμάσει την ανατολή του ηλίου μέσα από τα γιγαντιαία μπαλόνια της εταιρείας, που θα ανεβαίνουν σε ύψος 1.000 μέτρων.

Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετακίνηση των τολμηρών αεροναυτών με αυτοκίνητα της Uber, που θα τους παραλαμβάνουν από τα ξενοδοχεία τους στο Γκιόρεμε για να τους μεταφέρουν στο εθνικό πάρκο της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Τουρκίας – το 2018 το είχαν επισκεφθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια τουρίστες.

Η Uber και η Τουρκία

Για λόγους διαφημιστικούς η Uber Balloon προσφέρει δωρεάν πτήση με αερόστατο στην Καππαδοκία σε όσους κάνουν τις 100 πρώτες κρατήσεις. Η εταιρεία πιστεύει ότι η ζήτηση θα είναι μεγάλη διότι εσχάτως το αερόστατο έχει γίνει της μόδας. Αυτό συνάγεται από τους… 1,6 δισ. χρήστες του TikTok που έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα βιντεάκια με πτήσεις που διοργανώνουν εταιρείες σε πολλές περιοχές του πλανήτη αερόστατων για λόγους ψυχαγωγίας.

Πέραν του αυξανόμενου διεθνούς ενδιαφέροντος για το πτητικό αυτό μέσο σημαντικό ρόλο για την επέκταση του κύκλου εργασιών της Uber διαδραματίζει και η Τουρκία ως χώρα προορισμού για αναψυχή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρείας, τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 30% στην Τουρκία, που συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αγορών για την αμερικανική εταιρεία. Σχεδόν 26 εκατ. χρήστες της Uber Reserve έχουν αναζητήσει εφέτος προορισμούς στην Τουρκία και έκαναν κρατήσεις.

Αναζητώντας καινοτόμες εναλλακτικές

Η πρόταση για ταξίδι με αερόστατο δεν είναι η πρώτη «εκτροπή» της Uber από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και τις οδικές μεταφορές εν γένει. Η εταιρεία αναπτύσσει και προτείνει εδώ και καιρό τουριστικές εναλλακτικές με ασυνήθιστα μέσα μεταφοράς, όπως είναι η βάρκα, το έλκηθρο ή το ελικόπτερο.

«Αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να προσθέσουμε λίγη απο τη μαγεία της Uber στις διακοπές των ανθρώπων», λέει η Άναμπελ Ντίας, αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το 2019, για παράδειγμα, η πλατφόρμα εγκαινίασε δρομολόγια με ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη, που συνδέουν το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο JFK.

Πέρυσι πειραματίστηκε στη Λαπωνία με το Uber Sleigh, μια πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για δωρεάν βόλτα στην πατρίδα του Αη Βασίλη με έλκηθρο που το σέρνουν βέβαια τάρανδοι. Η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και σίγουρα δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν από την εταιρεία να την επανενεργοποιήσει και φέτος.

Στο Λονδίνο η Uber έχει επίσης ξεκινήσει μια υπηρεσία μεταφορών με ταχύπλοο στον Τάμεση, ενώ όσοι επισκέφθηκαν τη Μύκονο εφέτος το καλοκαίρι είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τη Δήλο ή σε άλλους κοντινούς προορισμούς με φουσκωτά ταχύπλοα έως 8 θέσεων που έκλειναν διαδικτυακά μέσω της Uber Boat. Ανάλογες υπηρεσίες προσφέρει η εφαρμογή και σε άλλους υπερ-αναπτυγμένους θερινούς προορισμούς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου (Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μαγιόρκα, Σαρδηνία, Σικελία, Μάλτα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή