Στα άδυτα της μεγάλης στρατιωτικής βάσης του Ισραήλ, την Κερέμ Σαλόμ, που βρίσκεται μια ανάσα από τη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλιφέρης και ο εικονολήπτης Άγγελος Μισιρλής και κατέγραψαν τον πυρετό των εργασιών και των προετοιμασιών λίγο πριν από το μεγάλο χτύπημα του Ισραηλινού στρατού.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA επιβιβάζονται σε ένα τζιπ του ισραηλινού στρατού.

Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους της Χαμάς

Μεταφέρονται στην αποκλεισμένη στρατιωτική ζώνη δίπλα στο τοίχος στα νότια της λωρίδας της Γάζας εκεί που η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους επιχειρούν.

Απαγορευμένη ζώνη

Μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες εδώ βρισκόταν το τελωνείο του συνοριακού σταθμού Κερέμ Σαλόμ. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη στρατιωτική βάση. Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού πλέον δεν αφήνουν σε κανέναν να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο Οφέρ Σμέρλινγκ, ειδικός για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ δήλωσε στο  MEGA:

«Αυτό είναι το σημείο από το οποίο περνούσαμε στους κατοίκους της Γάζας φαγητό, καύσιμα και φάρμακα σχεδόν εφτά ημέρες την εβδομάδα. Προσπάθησαν να βομβαρδίσουν αυτό το σημείο για αυτό δεν μπαίνουμε μέσα γιατί μπορεί να έχουν παγιδευμένα αντικείμενα για να μας σκοτώσουν».

Στην συγκεκριμένη περιοχή οι άνδρες της Χαμάς επιτέθηκαν σε τρεις οικισμούς αλλά και στη βάση του στρατού.

Η επίθεση από τη Χαμάς

Δεκάδες άνδρες της Χαμάς το μαύρο Σάββατο έφθασαν σε αυτή τη στρατιωτική βάση στο νότιο Ιστραήλ. Επιτέθηκαν με τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες έφθασαν αλλά και με τα οχήματα τα οποία πέρασαν μέσα από τα σύνορα της λωρίδας της Γάζας. Σε αυτή τη βάση σκότωσαν τουλάχιστον τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες.

Την ημέρα του μακελειού οι επιθέσεις ερχόντουσαν από παντού. Οι ισραηλινές δυνάμεις αρχικά αιφνιδιάστηκαν.

Όσοι βρίσκονταν μέσα εδώ προσπάθησαν να αμυνθούν, ενώ, όπως περιγράφουν χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτή τη βάση ήταν καταλυτικής σημασίας η παρουσία τεσσάρων γυναικών που βρίσκονταν σε ένα  άρμα και κατάφεραν και απέκρουσαν τη συγκεκριμένη επίθεση από την ομάδα των ανδρών της Χαμάς.

«Οι τρομοκράτες με αυτά που έπραξαν έκαναν ένα τεράστιο λάθος. Άνοιξαν την πόρτα της κόλασης για τους ίδιους».

Στον Μαρίνο Αλειφέρη μιλά άνδρας των ειδικών δυνάμεων. Έχει μεταφερθεί στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου. Δηλώνει έτοιμος για κάθε οδηγία που θα του δοθεί.

«Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω, γνωρίζω που πρέπει να πάω. Είμαι έτοιμος για κάθε περίσταση. Αν μου δώσουν εντολή ότι πρέπει να πάω λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, θα το κάνω».

Τις τελευταίες ημέρες, όλοι τους βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για την στιγμή που θα δοθεί η εντολή στις χερσαίες δυνάμεις για εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν