«Η Ευρώπη στέκεται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι χρειάζεται «μία λύση που στηρίζεται στη φιλοσοφία δύο κρατών. Το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο με όρους ασφαλείας, αλλά και με πολιτική λύση».

Αναφορικά με την στάση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τη Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό. Ο Ερντογάν είναι τελείως εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει τι συνιστά η Χαμάς. Αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Εμείς παραμένουμε εστιασμένοι στη θετική μας ατζέντα».

«Η Σύνοδος στέλνει μήνυμα, το Ισραήλ να λάβει σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι χρειαζόμαστε χρήματα ως χώρα για το προσφυγικό και για τη διαχείριση του προβλήματος ως χώρα εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης χώρα πρώτης υποδοχής των γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.

«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με γειτονικές χώρες οι οποίες φιλοξενούνε πολλούς μετανάστες και προφανώς χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τις φυσικές καταστροφές είμαι ευγνώμων στην ευρωπαΐκή επιτροπή για την ανακατανομή ευρωπαϊκών κονδυλίων για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα τα έργα ανάταξης της Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίδομα θέρμανσης

«Η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει μέσα από το επίδομα θέρμανσης», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πολλά νοικοκυριά θα καλυφθούν από αυτή την παρέμβαση.

Ανακοίνωσε ότι την επομένη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο πλαίσιο στήριξης για όσους θερμαίνονται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

«Θεωρώ ότι είναι μία δίκαιη και σωστή παρέμβαση ειδικά από τη στιγμή που καθώς θα φτάνουμε στο τέλος του έτους και υποθέτουμε ότι δεν θα έχουμε κάποια άλλη έκρηξη στις τιμές Οι ορίζοντες επιδοτήσεις την ηλεκτρική ενέργεια θα φθίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα