Την αναστολή εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της κακοκαιρίας “Daniel” στη Θεσσαλία για ένα χρόνο, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τριαντόπουλος: Έχουν καταβληθεί 82 εκατ. ευρώ σε 20.794 πλημμυροπαθείς

Ειδικότερα, κατά την 3833/5/25-10-2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου , αποφασίστηκε η αναστολή της εξυπηρέτησης των δανείων στεγαστικού τομέα του Τ. Π. & Δανείων, των δανειοληπτών που έχουν κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω των πλημμυρών που εκδηλώθηκαν από την 4η Σεπτεμβρίου ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023, με τους εξής όρους:

• Η αναστολή της εξυπηρέτησης θα έχει διάρκεια ενός (1) έτους (1/7/2023- 30/6/2024), χωρίς καμία επιβάρυνση του δανειολήπτη και με αντίστοιχη επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας του κάθε δανείου.

• Οι δανειολήπτες που επιθυμούν την ένταξη στο προς έγκριση μέτρο θα καταθέτουν αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα gov.gr προς τη Διεύθυνση εξυπηρέτησης δανείων στεγαστικών και ειδικών κατηγοριών, η οποία θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από:

  1. Αποδεικτικό υποβολής αίτησης στη διαδικτυακή πύλη arogi.gov.gr της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ
  2. Αντίγραφο Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό) ή Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) φορολογικού έτους 2022
  3. Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Ε9) ή Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ

• Η υλοποίηση του μέτρου της αναστολής της εξυπηρέτησης θα πραγματοποιείται με λογιστικές εγγραφές, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή τροποποιητικών πράξεων.

• Στο μέτρο δεν εντάσσονται δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των Ν. 3869/2010, 4738/2020 και 4205/2019

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους