Τα ηνία στον όμιλο Olympia αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος αποχωρεί από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλoς της Eurobank.

Ο κ. Αθανασόπουλος στέλεχος με μεγάλη εμπειρία τόσο στον τραπεζικό χώρο όσο και στον χώρο του retail (έχει διατελέσει επί χρόνια CEO της Κωτσόβολος) θα αναλάβει καθήκοντα CEO στον όμιλο του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού από τις 2 Ιανουαρίου 2024.

Η θέση του στην Eurobank, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα καλυφθεί από τον Ιάκωβο Γιαννακλή, ο οποίος επί σειρά ετών εργαζόταν στη Eurobank και από τον Αύγουστο του 2023 μετακινήθηκε σε πιστωτικό ίδρυμα στα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννακλής δεν θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank κατέστη η πρώτη τράπεζα από τις τέσσερις συστημικές στην Ελλάδα που μηδένισε τη συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, μετά την 10ετή κρίση χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Είχε προηγηθεί η επαναγορά από την τράπεζα του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε το ΤΧΣ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας σε πρόσφατη τοποθέτησή του αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε όλα ξεκινήσαν το 2018 με την κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω της συγχώνευσης με τη Grivalia, τη χρήση του εταιρικού μετασχηματισμού hive-down και του εργαλείου των τιτλοποιήσεων για την απαλλαγή του ισολογισμού από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις