Εκθεση – κόλαφος σε σχέση με την κατάσταση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας μας και τη γνώμη των Ελλήνων για αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα η Focus Bari. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικά 27 χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, σχεδόν 5 στους 10 (47%) Ελληνες πιστεύουν ότι το ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης. Το ποσοστό αυτό μάλιστα είναι το δεύτερο υψηλότερο στην έρευνα, πίσω μόνο από την Ιρλανδία (53%).

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί ύψους 144,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Επίσης, 4 στους 10 (41%) πιστεύουν ότι η ανεπαρκής χρηματοδότηση ευθύνεται για τα προβλήματα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος της έρευνας ανέρχεται σε 36%.

Μόνο 1 στους 3 Έλληνες εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η εθνική κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης.

Συνολικά, οι απόψεις για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης τείνουν να είναι απαισιόδοξες, με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι το σύστημα υγείας της χώρας τους είτε βρίσκεται σε κρίση (25%) είτε επιδεινώνεται (32%).

Μόνο το 7% πιστεύει ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, και ένας στους τρεις (35%) το χαρακτηρίζει σε απλά «καλή κατάσταση».

Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ιρλανδίας, σχεδόν οι μισοί πολίτες στην Ελλάδα, και πάνω από τέσσερις στους δέκα στον Παναμά και τη Ρουμανία πιστεύουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας τους βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης.

Οι χειρισμοί των Κυβερνήσεων

Όσον αφορά στα αίτια των προβλημάτων στα συστήματα υγείας, τα δύο τρίτα κατηγορούν την αναποτελεσματική διαχείριση (63%), ενώ το ένα τρίτο του κοινού τα αποδίδει σε ανεπαρκή χρηματοδότηση (36%).

Κατά μέσο όρο, λίγο λιγότεροι από τέσσερις στους δέκα πολίτες των 27 χωρών εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η εθνική κυβέρνηση της χώρας τους χειρίζεται το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης.

Τα επίπεδα έγκρισης ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των χωρών: είναι υψηλότερα στη Νότια Κορέα (74%), την Ινδονησία (69%) και την Ινδία (68%) και χαμηλότερα στη Βουλγαρία (17%), τον Παναμά (19%) και την Πολωνία (23%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα