Με μία διφορούμενη δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεκδίκησης του διυλιστηρίου του πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου που ανακοίνωσε ο ελληνικός όμιλος, δέχτηκε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του διυλιστηρίου της Lukoil.

HELLENiQ ENERGY: Άνοδος κερδών στο τρίτο τρίμηνο

Στο ραντάρ

Δεν αρνήθηκε το γεγονός πως η διοίκηση της Helleniq Energy παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πώληση του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Lukoil έφυγε από τη Βουλγαρία μετά την εισγβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το διυλιστήριο έχει περιέλθει στο γειτονικό κράτος.

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Άσεν Βασίλιεφ είχε δηλώσει στους Financial Times πως η Lukoil βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του μοναδικού διυλιστηρίου της γειτονικής χώρας.

«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Σιάμισιης.

Ωστόσο πρόσθεσε πως στα πλάνα του ομίλου είναι ο περιορισμός του ανθρακικού αποτυπώματος μέσα από το επενδυτικό σχέδιο VISION 2025 και την επέκταση των δραστηριοτήτων του στους τομείς των ΑΠΕ και της καθαρής ενέργειας.

Και άρα, άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεκδικήσει τελικά τη μονάδα διύλισης

Ο πετρελαιαγωγός Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς

Υπενθυμίζεται ότι με κάθε ευκαιρία οι Βούλγαροι επαναφέρουν και το θέμα της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να καλύψουν το έλλειμμα της εγχώριας αγοράς τους σε πετρελαιοειδή προϊόντα αλλά και την ορισιτκή απεξάρτηση από τη Ρωσία.

Πληροφορίες, χωρίς να επιβεβαιώνονται, θέλουν την Helleniq Energy αλλά και τον όμιλο Κοπελούζου να εξετάζουν αυτήν την προοπτική της αναβίωσης του παλιού επενδυτικού σχεδίου, αλλά με ροή προς τα βόρεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια