Με την αξία των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 53 δισ. ευρώ, η Worldline Greece, στοχεύει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά, διατηρώντας τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης που παρουσιάζει την τελευταία διετία.

Η θυγατρική του γαλλικού κολοσσού Worldline στον κλάδο της διαχείρισης πληρωμών με κάρτες, ετοιμάζεται να λανσάρει μία σειρά από νέες υπηρεσίες, εστιάζοντας στην αξιοποίηση των smartphones ως τερματικά διεκπεραίωσης συναλλαγών (POS).

Τους στρατηγικούς στόχους, τον σχεδιασμό και τις νέες υπηρεσίες της Worldline στην Ελλάδα παρουσίασε χθες ο κος Ιωάννης Κιτιξής Country Head & Managing Director της Worldline Greece σε συνέντευξη Τύπου.

Με βάση τα λεγόμενα του κου Κιτιξή, ο τζίρος για τις συναλλαγές με κάρτες στην Ελλάδα έφθασαν πέρυσι τα 53,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 15% των συναλλαγών με κάρτες πραγματοποιούνται μέσω e-Commerce.

Η περσινή διψήφια αύξηση όσον αφορά την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες φαίνεται ότι συνεχίζεται και εφέτος, ενώ ο κος Κιτιξής εκτίμησε ότι θετικά, επίσης με διψήφιο ρυθμό, θα κινηθεί και το 2024.

Η Worldline Greece είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα για την αποδοχή και εκκαθάριση πληρωμών με κάρτες, συνεργαζόμενη με περισσότερες από 130.000 επιχειρήσεις για τα φυσικά και τα online καταστήματά τους.

Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, αύξησε το πελατολόγιό της προσθέτοντας περισσότερες από 10.000 νέες επιχειρήσεις.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πελάτες της, που προέρχονται από τη λιανική, τον τουρισμό, τον κλάδο gaming & media, τις ασφάλειες, την ενέργεια και την καφεστίαση, είναι μικρές επιχειρήσεις και το 20% μεσαίες και μεγάλες εταιρείες.

Smart POS

Όπως είπε ο κος Κιτιξής, η εταιρεία διαθέτει μια εγκατεστημένη βάση 285.000 τερματικών POS, είτε στα ταμεία είτε εν κινήσει.

Στις 15 χιλ. ανέρχονται οι εγκαταστάσεις της Smart POS εφαρμογής, η οποία μετατρέπει οποιαδήποτε android συσκευή σε τερματικό, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού.

Τα Smart POS χρησιμοποιούν κυρίως επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης. αλλά υπάρχουν και έργα σε μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ο Ψηφιακός Ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτιξή, το Smart POS είναι ένας τομέας όπου η εταιρεία θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σχεδιάζοντας την προσθήκη νέων δυνατοτήτων στην εφαρμογή στο προσεχές μέλλον.

Αναφορικά με τον κλάδο του e-commerce, τις λύσεις της Worldline χρησιμοποιούν περισσότερα από 17 χιλ. ηλεκτρονικά καταστήματα με την εταιρεία να σχεδιάζει μία πιο εξειδικευμένη πρόταση.

Υπηρεσίες

Η εταιρεία προσφέρει και μία σειρά από άλλες υπηρεσίες όπως είναι οι πληρωμές λογαριασμών, όπου υπάρχει ήδη συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και τη Worldbridge, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις να επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις της οργανωμένης λιανικής.

Ακόμη, η Worldline Ελλάς παρέχει την υπηρεσία Άμεσης Μετατροπής Νομίσματος για κατόχους καρτών εκτός Ευρωζώνης να πληρώσουν στο νόμισμα της κάρτας. Η υπηρεσία αυτή μέσα στο 2023 είχε ένα εκατομμύριο συναλλαγές.

Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες αυτόματων πωλητών σε φυσικά σημεία χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία πωλητή στο σημείο της συναλλαγής. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη στα Lamda malls και στα smart lockers της ACS.

Ποια είναι η Worldline

Η Worldline με έδρα το Παρίσι αποτελεί τη νούμερο #1 εταιρεία αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών στην Ευρώπη και το 4ο μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Το 2022 ο τζίρος της ανήλθε σε 4,4 δισ. ευρώ προστέθηκαν 90.000 νέες επιχειρήσεις ενώ η ετήσια επένδυση σε R&D έφτασε τα 243 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 εξαγόρασε την Cardlink (πάροχος τερματικών POS) από την Quest του Θεόδωρου Φέσσα έναντι 93 εκατ. ευρώ ενώ το 2022, εξαγόρασε το τμήμα αποδοχής και εκκαθάρισης καρτών της Eurobank έναντι 254 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας την νεοσύσταση Worldline Merchant Acquiring Greece A.E. με συμμετοχή της μητρικής 80% και της Eurobank 20%.

Παράλληλα, ως μια από τις πέντε επιλεγμένες εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Worldline, συμμετέχει στις δοκιμές offline ψηφιακών πρωτοτύπων του ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων