Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα και δη στο ιστορικό κέντρο, όπου σε μια περιοχή που περιλαμβάνει το Κουκάκι, την Πλατεία Συντάγματος, την Ομόνοια και το Μοναστηράκι βρίσκονται πάνω από 350 ξενοδοχεία με περισσότερα από 30.000 δωμάτια ήτοι πάνω από το 72% όλων των ξενοδοχείων της Αττικής.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το επενδυτικό ράλι με νέες μονάδες που ανοίγουν φέτος και τον επόμενο χρόνο. Ένα ράλι που υπό τις παρούσες συνθήκες φαίνεται πως θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.

Ξενοδοχεία: Διπλάσιες αλυσίδες ξενοδοχείων ήρθαν στην Ελλάδα μέσα σε μια 5ετία [έρευνα]

Είναι ενδεικτικό ότι στην επταετία 2015-2022 ο αριθμός των δωματίων των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας σημείωσε μια αύξηση κατά 19% και μάλιστα με την υπογραφή μεγάλων ξενοδοχειακών brands.

Η Αθήνα αλλάζει και οι άνθρωποι του τουρισμού φιλοδοξούν σταδιακά να υποδέχεται πολύ περισσότερους από τα 5,5 εκατ. τουρίστες που φτάνουν σήμερα στην πρωτεύουσα, των 3,5 εκατ. κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η παρουσία των διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων που δεν συνδέονται με tour operators στην Ελλάδα καταγράφει άνοδο σύμφωνα με έρευνα της GBR Consulting.

Σε σύγκριση με το 2018 επιτεύχθηκε αύξηση 80% όσον αφορά τον αριθμό των ξενοδοχείων και 78% όσον αφορά τα δωμάτια, καθώς πριν πέντε χρόνια μόλις 89 ξενοδοχεία ανήκαν σε μια διεθνή αλυσίδα, που δεν συνδέεται με tour operators με 14.869 δωμάτια.

Στην κατηγορία των 5 αστέρων, το 14% των ξενοδοχείων και το 18% των δωματίων ανήκουν σε διεθνή αλυσίδα (που δεν σχετίζεται με τουριστικούς πράκτορες), ενώ στην κατηγορία των 4 αστέρων τα ποσοστά αυτά είναι 2% και 6% αντίστοιχα. Στην κατηγορία των 3 αστέρων οι διεθνείς αλυσίδες δεν έχουν επί του παρόντος παρουσία, ενώ κατά την άποψή της GBR υπάρχουν σίγουρα ευκαιρίες.

Όσον αφορά τους μεγάλους tour operators αυτή τη στιγμή υπάρχουν 90 ξενοδοχεία με 20.360 δωμάτια που ανήκουν σε διεθνές εμπορικό σήμα τουριστικού πράκτορα στην Ελλάδα.

Aria Boutique Hotel

Στην επενδυτική φρενίτιδα που παρατηρείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, προστίθεται ένα ακόμη, των Aria Hotel, το Aria Boutique Hotel που βρίσκεται στην οδό Ανδριανού στο Θησείο.

Το νέο αυτό boutique ξενοδοχείο, με στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο και θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2024.

Ξενοδοχεία Αθήνας: Μέση πληρότητα κοντά στα επίπεδα του 2019 – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΞΑΑΑ

Διαθέτει 12 πολυτελείς σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μίας Spa Suite με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Θησείο και το Αστεροσκοπείο.

Ακόμη, το ξενοδοχείο διαθέτει εσωτερική αυλή,  wine bar και εστιατόριο.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν το πρώην ωδείο Atheneum προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας. Το ξενοδοχείο, όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση,  διατηρεί χαρακτηριστικά στοιχεία της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπως οι ψηλοτάβανοι χώροι και η γύψινη διάκοσμος στις οροφές, αλλά και η τοιχογραφία – χάρτης στην εσωτερική αυλή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναπαλαίωσης, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ανάδειξη των εσωτερικών πέτρινων τοίχων του κτιρίου με σκοπό την διατήρηση μιας νοητής επικοινωνίας μεταξύ του παρελθόντος με το σήμερα.

Επέκταση σε νέους προορισμούς

Τα Aria Hotels σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους έχουν επεκταθεί σε 5 νέους προορισμούς και έχουν εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό τους με 20 νέα καταλύματα, ξεπερνώντας συνολικά τα 70 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.

Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Aria Hotels, που αποτελούν θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra, εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου τους με boutique ξενοδοχεία.

Η εταιρεία, επένδυσε σε νέους προορισμούς που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αυξημένη τουριστική ζήτηση, όπως η Αίγινα, το Ναύπλιο, η Πάτμος, η Σύρος και η Κεφαλονιά. Στις πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνονται το Agora Athens Suites, το Keramos Athens και το Woo Suites στην Αθήνα, το Villa Pueblo στο Ναύπλιο, το Pafsilipon Suites και το Villa Selena στη Σύρο, το Elaia Grove στην Καλαμάτα, το Petani Bay Hotel – Adults Only, το 3600 Residences και η Villa Comi στην Κεφαλονιά και το Onar Patmos στην Πάτμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός