Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση, μιας θετικής, εβδομάδας οι ασιατικοί δείκτες, με τους επενδυτές να κρίνουν θετικά έναν νέο γύρο δεδομένων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 2,5% την τελευταία ώρα των συναλλαγών του, ενώ ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,84% για να τερματίσει στις 3.584,14 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,08% στις 2.368,34 μονάδες, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 1,19%, κλείνοντας στις 782,05 μονάδες. Και οι δύο δείκτες της Νότιας Κορέας σημείωσαν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 1,14% υψηλότερα στις 6.978,20 μονάδες, ενώ οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης αυτής από την ηπειρωτική Κίνα συνέχισαν να πέφτουν, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global. Ο εποχικά προσαρμοσμένος S&P Global PMI υποχώρησε στο 48,9 τον Οκτώβριο από 49,6 τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα υπηρεσιών Caixin. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών έφτασε στο 50,4, λίγο πάνω από το 50,2 τον Σεπτέμβριο. Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας παρέμεινε σε έδαφος επέκτασης για 10 συνεχείς μήνες, σύμφωνα με την Caixin.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας εποχικά προσαρμοσμένη άνοδο 0,2% το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%, αλλά υπήρξε αντιστροφή από την πτώση 0,5% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές