Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Συγκεκριμένα, το 78,2% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα που συντελούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος.

Ανάλογα ευρήματα αποτυπώνονται και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το 65% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Πρόβλημα εντοπίζεται και στην παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει πολύ ή αρκετά θετικά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 27,7% εκτιμά θετικά τη δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη, ενώ, το 48,5% αρνητικά.

Επίσης, στην ερώτηση στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 28,1% απαντά σίγουρα/μάλλον θα μπορέσει και το 63,4% σίγουρα/μάλλον δεν θα μπορέσει.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις ευρωεκλογές καταφέρει να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Αρνητικά ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δημοσκόπηση της MRB

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φυλλορροεί προς αρκετά κόμματα

Μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 85,7% παρουσιάζει η ΝΔ. Οι διαρροές του κυβερνώντος κόμματος είναι κατά 5,3% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, κατά 4,8% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά 2,8% σε άλλα κόμματα και κατά 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει συσπείρωση μόλις 59,7%. Οι διαρροές του εντοπίζονται κατά 19,5% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, κατά 5,8% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά 4,6% στο ΚΚΕ, κατά 4% στο ΜέΡΑ25, κατά 3,5% στην Πλεύση Ελευθερίας, κατά 2,5% σε άλλα κόμματα και 0,4% στη ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κατά 7% χαμηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι στην πρώτη θέση με 35,9% θετικές απόψεις και μόλις 35,2% αρνητικές. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 21%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην έκτη θέση με 18%.

Στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Δημήτρης Νατσιός με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7%.

Ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις καταστάσεις

Ακόμη, στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται η υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών, στην εμπιστοσύνη σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων οικονομίας, καθημερινότητας και εξωτερικής πολιτικής.

Στα θέματα της οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τα χειριστεί καλύτερα, το 11,1% ο Στέφανος Κασσελάκης και το 10,3% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς εκτιμά το 35,6%.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντάει ότι καλύτερα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% εκτιμά ότι μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια στιγμή το 30,5% απαντάει κανένας από τους τρεις.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».