Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Λόγω της κακοκαιρίας λοιπόν, που είναι σε εξέλιξη, δεμένα παραμένουν όλα τα πλοία στη Ραφήνα.

Από Πειραιά πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια εκτός από το Champion Jet (Πειραιάς – Σαντορίνη).

Από τον Σαρωνικό γίνονται μόνο κάποια συμβατικά δρομολόγια ενώ όλα τα δελφίνια έχουν απαγορευτικό.

Όπως ενημερώνει η Blue Star Ferries, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια:

  • Από Π. Χέλι 06:00 για Σπέτσες-Ερμιόνη-Ύδρα-Πόρο-Πειραιά
  • Από Πειραιά 08:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
  • Από Πειραιά 09:00 για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Π. Χέλι και επιστροφή
  • Από Πειραιά 09:30 για Αίγινα και επιστροφή
  • Από Πειραιά 10:40 για Αίγινα και επιστροφή
  • Από Πειραιά 11:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
  • Από Πειραιά 12:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
  • Από Πειραιά 13:40 για Αίγινα και επιστροφή
  • Από Πειραιά 14:40 για Αίγινα και επιστροφή
  • Από Πειραιά 16:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή
  • Από Πειραιά 17:00 για Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες-Π. Χέλι

Επίσης, υπάρχει απαγορευτικό από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη ενώ δεν πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια Καβάλα – Πρίνος και Κεραμωτή – Θάσος.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η κακοκαιρία δείχνει είδη τα «δόντια» της στη Δυτική Ελλάδα, με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έχουν σπάσει μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δέντρα έσπασαν λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα στην πλατεία του Μετσόβου

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ εφιστούν την προσοχή των πολιτών για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε όλη την έκταση του νησιού εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων.

Στην Πάτρα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα. Συγκεκριμένα, δένδρα έχουν ξεριζωθεί σε Άγιο Βασίλειο, Ρίο, καθώς και στην περιοχή του Ακταίου, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, από την πτώση των δένδρων δεν κινδύνεψαν πολίτες, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών, καθώς και Αστυνομικοί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Βράχος αποκκολήθηκε από το βουνό στη βόρεια Κέρκυρα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr η κακοκαιρία θα έχει σχήμα «Π» πάνω στο χάρτη της χώρας, με τις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας να έχουν ασθενέστερα φαινόμενα.

Στις υπόλοιπες θα σημειωθούν έντονες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00-08:00, 11:00-14:00 και 14:00-17:00 του Σαββάτου 04/11.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Χάρτης του meteo για την πορεία της κακοκαιρίας

Αναμένεται χαλάζι μεγάλου μεγέθους

Σύμφωνα με το meteo.gr, λόγω των ισχυρών ανέμων από νότιες διευθύνσεις στο βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να σχηματιστούν το Σάββατο κύματα ύψους άνω των 4 μέτρων.

Χάρτης με τον κυματισμό

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα