Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, αλλά και ΜΜΕ, πλέον η Λωρίδα της Γάζας έχει χωριστεί στα δύο ,ενώ η παραλιακή λεωφόρος Al Rashid βρίσκεται υπό Ισραηλινό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται τα «σημαντικά» πλήγματα.

Είναι νεκρή η λύση των δύο κρατών;

Τα στρατεύματα «έφτασαν στην ακτογραμμή και την κρατούν», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα στις υποδομές της τρομοκρατίας – κάτω από το έδαφος και πάνω από αυτό», δήλωσε ο Ντ.Χάγκαρι.

Χάρτες και άλλες πηγές

Η Wall Street Journal, οι Times of Israel και κυρίως το Γαλλικό πρακτορείο AFP επιβεβαιώνουν την περικύκλωση της Γάζας, αλλά και τον έλεγχο της παραλιακής λεωφόρου Al Rashid, ενώ το Al Jazeera αναφέρει πως οι εκτοπισμένοι πολίτες είναι περίπου 1,7 εκατομμύρια.

Δηλαδή μόλις κάτι περισσότερο από το 25% των Παλαιστινίων βρίσκεται στο σπίτι του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ενεργή προσφυγική κρίση την δεδομένη στιγμή στον κόσμο.

Με αχνό στον χάρτη της Wall Street Journal με σημερινή ημερομηνία οι μη επιβεβαιωμένες από τρίτες πηγές ισχυρισμοί του Ισραήλ, με σομόν οι επιβεβαιωμένες. Πλέον έφτασαν μέχρι την θάλασσα.

Την δεδομένη στιγμή η Γάζα βρίσκεται στην τρίτη ολική διακοπή τηλεπικοινωνιών. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα στρατεύματα αναμένεται να εισέλθουν στην πόλη της Γάζας εντός 48 ωρών. Η νέα κατάρρευση των τηλεπικοινωνιών, έκανε ακόμη πιο περίπλοκη την ανταλλαγή λεπτομερειών σχετικά με το νέο στάδιο της στρατιωτικής επίθεσης.

Ο χάρτης της 2ας Νοεμβρίου επιβεβαιώνεται με την διαφορά πως φέρεται και ο παραλιακός δρόμος της Γάζας να βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο.

Σύμφωνα με το AFP, ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, διχοτομώντας το παλαιστινιακό έδαφος σε ένα νότιο και ένα βόρειο τμήμα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση