Ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Γάζα έφτασε το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια την Παρασκευή.

«Ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Γάζα ανέρχεται τώρα στο 1,5 εκατομμύριο, με περισσότερους από 690.000 να έχουν καταφύγει σε εγκαταστάσεις της UNWRA και άλλα μέρη που οι άνθρωποι ελπίζουν να είναι ασφαλή, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, εκκλησιών και σχολείων», σύμφωνα με την Lynn Hastings, βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Προσφυγικό: Ρεκόρ αφίξεων προσφύγων στα Κανάρια Νησιά

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε την προκλητική κατάσταση, δηλώνοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι πουθενά δεν είναι πραγματικά ασφαλές».

Σχεδόν 9.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν, είπε επίσης, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Η Hastings είπε επίσης ότι το κόστος για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας και 500.000 κατοίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χωρίς καύσιμα και προμήθειες

Ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος» όσον αφορά την παροχή περισσότερων καυσίμων μέσω διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι ελπίζει να δει μια τέτοια απόφαση να επιβεβαιώνεται την Παρασκευή.

«Τα καύσιμα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των ιδρυμάτων, των νοσοκομείων, της διανομής νερού, ηλεκτρισμού. Πρέπει να επιτρέψουμε αυτές τις προμήθειες στη Γάζα αξιόπιστα, επαναλαμβανόμενα και αξιόπιστα», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει παύση του πυρός καθώς «εάν δεν υπάρξουν, δεν θα συμβαδίσουμε με τις ανάγκες του λαού της Γάζας. Και οι Ισραηλινοί είναι επίσης εγκλωβισμένοι σε αυτές τις περιοχές συγκρούσεων».

Ο ισραηλινός στρατός έχει διευρύνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία υφίσταται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα