Θα εξακολουθήσει να βελτιώνει τις συνθήκες για τις επενδύσεις ξένου κεφαλαίου το Πεκίνο, καθιστώντας την Κίνα ένα διαρκές κέντρο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου της χώρας το Σάββατο στη Σανγκάη.

Βιομηχανία: Ποιες χώρες συνδέουν τις αγορές ΗΠΑ – Κίνας

Ο Γουάνγκ έκανε την παραπάνω δήλωση στη διάσκεψη “Invest in China Year”, με στόχο την προώθηση των επενδύσεων στην κινεζική μητρόπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 6η εκθεσιακή διοργάνωση της China International Import Expo.

Η Γουάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε μία εύλογη μείωση των εταιριών που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των ξένων επενδύσεων, θα εξαλείψει πλήρως τους περιορισμούς πρόσβασης για τις ξένες επενδύσεις στον βιομηχανικό τομέα, ενώ θα διευρύνει και θα ανοίξει τις βιομηχανίες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών.

Η 134η διοργάνωση της έκθεσης Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας που είναι γνωστή και ως Έκθεση της Καντόνας έκλεισε τις πύλες της το Σάββατο στην Κουανγκτσόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας, Γκουανγκντόνγκ, με συμφωνίες εξαγωγών οικονομικής αξίας 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (20,79 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η οικονομική αξία των συμφωνιών που υπογράφτηκαν είναι αυξημένη κατά 2,8% σε σύγκριση με τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην προηγούμενη εκθεσιακή διοργάνωση της Canton Fair, όπως δήλωσε ο Σου Μπινγκ εκπρόσωπος Τύπου της έκθεσης.

Οι εταιρίες που συμμετείχαν στην έκθεση υπέγραψαν συμφωνίες συνολικής οικονομικής αξίας 12,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων (11,44 δισεκατομμυρίων ευρώ) με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες τους από την παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) με αύξηση 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκθεσιακή διοργάνωση, σύμφωνα με τον Σου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή