Mέρισμα 400 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλει στους μετόχους της η Ryanair Holdings ενώ σχεδιάζει να δώσει περίπου το ένα τέταρτο του ετήσιου κέρδους στους μετόχους, καθώς η αεροπορική εταιρεία με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις της Ευρώπης επωφελείται από την αυξανόμενη κίνηση.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,18 δισεκατομμυρίων ευρώ στο οικονομικό πρώτο εξάμηνο και εκτίμησε ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους θα κυμαίνονται από 1,85 δισεκατομμύρια ευρώ έως 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ryanair υποσχέθηκε επίσης και την πιθανή καταβολή ειδικών μερισμάτων και την πραγματοποίηση επαναγοράς μετοχών στο μέλλον.

Ryanair: Διμέτωπος «πόλεμος» στην Ευρώπη για τις τιμές των εισιτηρίων της

Δύο αγκάθια

Ταυτόχρονα, ο αερομεταφορέας προειδοποίησε ότι το σημαντικά υψηλότερο κόστος των καυσίμων και οι καθυστερήσεις με τις παραδόσεις αεροσκαφών από μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Το επιπλέον κόστος για την κηροζίνη σημαίνει ότι η Ryanair είναι «απίθανο» να επαναλάβει τις επιδόσεις του περασμένου οικονομικού τρίτου τριμήνου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, ενώ η… ορατότητα στο παραδοσιακά αδύναμο τέταρτο τρίμηνο παραμένει «πολύ περιορισμένη», όπως εκτιμούν τα επιτελεία της.

Συνολικά 10 από τα 57 αεροπλάνα Boeing 737 Max που αναμένονται για το καλοκαίρι του 2024 εκτιμάται ότι μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι τον χειμώνα του επόμενου έτους. Η αεροπορική εταιρεία έχει εκφράσει την απογοήτευσή της για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των αεροσκαφών που έχει παραγγείλει, οι οποίες ανάγκασαν την εταιρεία να αναπροσαρμόσει το χειμερινό της πρόγραμμα.

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα καταλήξουμε με αυξημένο στόλο κατά 47 αεροσκάφη το επόμενο καλοκαίρι αντί για 57», δήλωσε ο Chief Financial Officer Νιλ Σόραχαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή