Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αφαίρεσε προϊόντα της Coca-Cola και της Nestlé από τα εστιατόρια των εγκαταστάσεών της για την φερόμενη υποστήριξή τους στο Ισραήλ εν μέσω της σύγκρουσης στη Γάζα, σύμφωνα με δήλωση του κοινοβουλίου και πηγής που κατονόμασε τις δύο εταιρείες.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι  δύο εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες σε αίτημα για σχολιασμό. «Αποφασίστηκε ότι τα προϊόντα των εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ δεν θα πωλούνται σε εστιατόρια, καφετέριες και τσαγιερί στις εγκαταστάσεις του κοινοβουλίου», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Numan Kurtulmus και δεν προσδιορίζει εταιρείες.

Τουρκία: Μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη στην Κωνσταντινούπολη

Κοινοβουλευτική πηγή είπε ότι τα ποτά Coca-Cola και ο στιγμιαίος καφές Nestlé ήταν οι μόνες μάρκες που αφαιρέθηκαν από το μενού, αναφέρει το Reuters, ενώ η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στο αίτημα του κοινού. «Το γραφείο του προέδρου του κοινοβουλίου δεν έμεινε αδιάφορο στη δημόσια κατακραυγή και αποφάσισε να αφαιρέσει προϊόντα αυτών των εταιρειών από το μενού των καφέ και των εστιατορίων στο κοινοβούλιο», είπε η πηγή.

Και οι δύο εταιρείες έχουν κατονομαστεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες από Τούρκους ακτιβιστές που καλούν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και δυτικών εταιρειών που θεωρούν ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ. Η κυβέρνηση της Τουρκίας επέκρινε δριμύτατα τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα και της δυτικής υποστήριξης προς την Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή