Υψηλότερα από τα παραδοσιακά μοντέλα κινήθηκαν, για πρώτη φορά, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της Ferrari, σηματοδοτώντας μια σπουδαία αλλαγή για μια μάρκα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα θορυβώδη supercars.

Ferrari: Δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

Σύμφωνα με τους Financial Times, περίπου το 51% των αυτοκινήτων της Ferrari που πωλήθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου ήταν υβριδικά, σε σύγκριση με 43% τους προηγούμενους τρεις μήνες και μόλις 19% πριν από ένα χρόνο.

Τέσσερα από τα 13 μοντέλα που πωλούσε η εταιρεία κατά το τελευταίο τρίμηνο ήταν υβριδικά. Πρόκειται για τα supercars 296 GTB και GTS, τα οποία είναι υβριδικά και χρησιμοποιούν επίσης κινητήρα V6, καθώς και το υβριδικό SF90 της κορυφαίας έκδοσης.

Θα ανατραπεί ξανά η αναλογία;

Όπως σχολιάζει το βρετανικό έντυπο, η σειρά 296 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα entry-level supercars της Ferrari περιλαμβάνουν υβριδικά μοντέλα. Η μάρκα λάνσαρε το πρώτο υβριδικό της αυτοκίνητο με το hypercar LaFerrari αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων το 2013, ενώ το SF90, που παρουσιάστηκε το 2019, αποτέλεσε την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε υβριδική τεχνολογία plug-in σε αυτοκίνητο δρόμου.

Πάντως η σταθερή αύξηση της παραγωγής του αυτοκινήτου Purosangue, που διαθέτει μόνο παλαιού τύπου κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενδέχεται να ανατρέψει σε επόμενο τρίμηνα την αναλογία υπέρ των παλαιού τύπου οχημάτων. Η Purosangue αναμένεται να αντιπροσωπεύει μία στις πέντε Ferraris που θα πωληθούν το επόμενο έτος.

Όσον αφορά τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Ferrari δεν αναμένεται να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο πριν από το 2025. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι το 40% της γκάμας της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το τέλος της δεκαετίας.

«Ελευθερία επιλογής»

Ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna δήλωσε ότι η Ferrari θέλει να δώσει στους πελάτες της την «ελευθερία» να επιλέξουν πώς θα κινούνται τα αυτοκίνητά τους.
«Κάποιοι από αυτούς δεν θα πάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάποιοι άλλοι θα πάρουν και τα δύο, κάποιοι άλλοι θα μπουν στην οικογένεια της Ferrari λόγω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε την Πέμπτη.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη της Ferrari αυξήθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου κατά 46% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Ενώ οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόνο κατά 9% σε 3.459, τα έσοδα σκαρφάλωσαν κατά 24% σε 1,5 δισ. ευρώ, με υψηλότερα περιθώρια κέρδους από την αύξηση των δυνατοτήτων εξατομίκευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ