Σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών κατεγράφη σήμερα Τετάρτη στη Θάλασσα Μπάντα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή περίπου 370 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμπόν της Ινδονησίας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται ότι ήταν 146 χιλιόμετρα, κατά το EMSC.

Αρχικά, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά αργότερα αναθεώρησε προς τα πάνω.

Κατά το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), δεν θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο νησί Τιμόρ την Πέμπτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και την Πέμπτη στο νησί Τιμόρ της Ινδονησίας, προκαλώντας πανικό και ζημιές.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Κούπανγκ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 36,1 χιλιόμετρα πάνω στο νησί, το οποίο βρίσκεται στον ανατολικό τομέα του αρχιπελάγους, κατά την ίδια πηγή, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη Κούπανγκ.

Η Ινδονησία βρίσκεται εντός του λεγόμενου «Δακτυλίου της Φωτιάς του Ειρηνικού», μιας σεισμικά ενεργής ζώνης όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες του φλοιού της γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα