Θετικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς λαμβάνουν κάποιες στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, την ώρα όμως που τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας προβλημάτισαν και πάλι.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,05% στις 34.127 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 4.387 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11% στις 13.664 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Disney σημειώνει άνοδο 4% αφού ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και επέκτεινε το σχέδιο μείωσης του κόστους, ενώ η Arm υποχωρεί 5% μετά την πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της ως δημόσια εταιρεία. Η Lyft σημειώνει πτώση σχεδόν 2% καθώς οι κρατήσεις ήταν χειρότερες από ό,τι αναμενόταν, με την MGM Resorts να κερδίζει 3% λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων και ενός νέου προγράμματος αγοράς μετοχών.

Αν και η Wall Street δείχνει σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες ημέρες, αυτό οφείλεται κυρίως σε επιλεγμένους τίτλους. Η αγορά εξακολουθεί να δείχνει ότι λίγοι τίτλοι έχουν ηγετική θέση, σύμφωνα με τον Robert Haworth, αναλυτή στην U.S. Bank Wealth Management. Οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν επίσης να έχουν καλύτερη απόδοση καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το περιβάλλον των επιτοκίων, είπε.

Η ανεργία στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, τα τελευταία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας προβληματίζουν. Οι αρχικές αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου ανήλθαν στις 217.000, κατά 3.000 χαμηλότερα σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 212.250, αυξημένος κατά 1.500 κάθε εβδομάδα.

Το ποσοστό ανεργίας των ασφαλισμένων παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,2% για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, φθάνοντας στους 1.834.000 ανέργους, μια αύξηση κατά 22.000 σε σχέση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 1.789.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 32.250 σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street