Σαφές μήνυμα προς όλες τις εταιρείες που «συνελήφθησαν» για αθέμιτη κερδοσκοπία εις βάρος των καταναλωτών και υπέστησαν πρόστιμα, απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (11/11) στην ΕΡΤ και στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη, «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Πολυεθνικές: Για ποια προϊόντα μπήκαν πρόστιμα 2.000.000 ευρώ

Ο κ. Σκρέκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολυεθνικές στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο αφορά προϊόντα για τα οποία υπήρξε αποδεδειγμένη παρανομία. Το πρόστιμο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα». Επίσης, ο κ. Σκρέκας τόνισε με έμφαση ότι στόχος δεν είναι να καταστραφούν οι εταιρείες, ούτε να πληγούν τα προϊόντα που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τα νοικοκυριά αλλά να μειωθούν οι τιμές τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και σε σειρά μέτρων που εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να μην παρατηρούνται οι καθημερινές αυξομειώσεις των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, φαινόμενο που δεν λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή.

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής», ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι, μέχρι εκείνη την ώρα, οι κωδικοί των προϊόντων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξεπερνούσαν τους 700 και εξέφρασε τη βεβαιότητα για την αύξησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.