Τη δράση «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» υλοποιεί ο ΣΕΒ με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στις ξένες αγορές, καθώς και τη δημιουργία στελεχών με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των εξαγωγών

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε η κατάρτιση από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τη DK Consultants group 20 νέων, αποφοίτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών».

Εισαγωγές: Αυξηση εισαγωγών σε φρούτα και λαχανικά

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης 112 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε κατόπιν έρευνας του ΣΕΒ και σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: ανάλυση αγορών, international risk analysis, ανάλυση πελατών στις ξένες αγορές, διαδικασίες και έγγραφα εξαγωγών, μεταφορά και διανομή προϊόντων, στρατηγική πωλήσεων, στρατηγική marketing, πλαίσιο επικοινωνίας και προώθησης εξαγωγών, διαπολιτισμική επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, project management, αποτελεσματική συνεργασία ομάδων στον εργασιακό χώρο (team working), τεχνικές αποτελεσματικών παρουσιάσεων (presentation skills), κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων και σύνταξη επαγγελματικών e-mails. Οι συμμετέχοντες θα εκπονήσουν ένα export strategy plan για ένα προϊόν και στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) εξαγωγικών πρακτικών και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

Ευκαιρίες απασχόλησης

Το πρόγραμμα κατάρτισης παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες και μετά την ολοκλήρωσή του, θα προσφερθούν ευκαιρίες απασχόλησης από επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Φωτίζοντας την πορεία προς την επιτυχία, το kariera.gr συμβάλλει ενεργά στη δράση «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών», στηρίζοντας έμπρακτα τα 20 νέα στελέχη που συμμετέχουν. Μέσω ενός διαδραστικού διαδικτυακού σεμιναρίου, η Hiring Solutions Lead του kariera.gr, Κωνσταντίνα Τυροβολά, θα προσφέρει συμβουλευτική καριέρας για τη σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος και τη δημιουργία ενός επιτυχημένου επαγγελματικού προφίλ στο LinkedIn, εντελώς δωρεάν.

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» και τις υπηρεσίες ExportReady ενισχύει έμπρακτα την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών-μελών του στις διεθνείς αγορές.

Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ, μέγας χορηγός η MYTILINEOS – Energy & Metals χορηγοί η Coca-Cola 3E Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε., η DEMO ΑΒΕΕ και η ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις