Από 914,72 εκατ. ευρώ έως 1,09 δισ. ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μετοχών που θα διατεθούν και την τιμή διάθεσή τους θα κυμανθούν τα έσοδα για το Δημόσιο από την πώληση του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.

Εάν διατεθεί το 20% στην κατώτατη τιμή του εύρους που έχει οριστεί θα εισπραχθούν 914,72 εκατ. ευρώ, ενώ στην ανώτατη τιμή το ποσό θα διαμορφωθεί σε 995,21 εκατ. ευρώ.

Εάν πουληθεί το 22% των μετοχών της τράπεζας, τα έσοδα θα κυμανθούν από τα 1 δισ. ευρώ με τιμή διάθεσης τα 5 ευρώ έως και τα 1,09 δισ. ευρώ με τιμής διάθεσης τα 5,44 ευρώ.

Πράσινο φως για το placement της Εθνικής: Ξεκινά αύριο με εύρος τιμής €5,00-5,44 ανά μετοχή

Η περίοδος για τη συμμετοχή των επενδυτών στη διαδικασία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ξεκινά την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της προσφοράς, όλες οι μετοχές θα διατεθούν στην ίδια τιμή.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ξεκινά την Τρίτη η διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με τιμή διάθεσης από 5 έως 5,44 ευρώ ανά μετοχή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μετά την συμφωνία για τη διάθεση στη UniCredit του 9% της Alpha Bank, που καθίσταται πλέον η δεύτερη μετά τη Eurobank, αμιγώς ιδιωτική τράπεζα, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η εκκίνηση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Εθνικής, στην οποία σήμερα ελέγχει το 40,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε στις επαφές με την επενδυτική κοινότητα το προηγούμενο διάστημα, το ΤΧΣ επέλεξε να επιταχύνει την πώληση της Εθνικής, ορίζοντας τη μέγιστη τιμή της συναλλαγής στα επίπεδα του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής στο ΧΑ, ήτοι στα 5,44 ευρώ.

Συνολικά θα διατεθούν 182.943.031 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν στο 20% των μετοχών της τράπεζας, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα αύξησής τους κατά 18.294.303 μετοχές ή 2%, ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί.

Οι τίτλοι αυτοί θα διατεθούν ως εξής:

– 155.501.576 μετοχές ή 17% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε ειδικούς επενδυτές
– 27.441.455 μετοχές ή 3% στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις