Χρήστος Στυλιανίδης: Η Κομισιόν εγκαταλείπει τον ακτιβισμό στη ναυτιλία

Αλλάζει στάση η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και πώς θα βοηθήσει στο δρόμο προς την πράσινη μετάβαση

Χρήστος Στυλιανίδης: Η Κομισιόν εγκαταλείπει τον ακτιβισμό στη ναυτιλία

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

«Το κλίμα στην Κομισιόν για τη ναυτιλία αλλάζει. Έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση ότι η ΕΕ χωρίς ισχυρή ναυτιλία θα μείνει στο περιθώριο».

Κρουαζιέρα: Πάρος, Μήλος και Τήνος οι δημοφιλείς προορισμοί

Τα παραπάνω τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, πριν από λίγο και πρόσθεσε ότι η νέα στάση της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών θα βοηθήσει ώστε να επιτύχουμε πιο αποτελεσματικά μέτρα στο δρόμο προς την πράσινη μετάβαση.

Ο ίδιος έμμεσα αποδοκίμασε την κυπριακή πρόταση για την δημιουργία θέσης επιτρόπου ναυτιλίας, καθώς την  χαρακτήρισε ανέφικτη, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το θέμα όπως και η γενικότερη ελληνοκυπριακή  συνεργασία στη ναυτιλία συζητήθηκε στην πρόσφατη διυπουργική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Τα συζητήσαμε τα συμφωνήσαμε είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Η πράσινη μετάβαση

Ο ίδιος χαρακτήρισε θέμα πρώτης προτεραιότητας την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και την υπεράσπιση στο πλαίσιο αυτό των ελληνικών θέσεων.

Ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα και με την βρετανίδα Υπουργό Αεροπορίας, Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου Baroness Vere of Norbiton υπουργό αρμόδια για θέματα ναυτιλίας όπου της επεσήμανε ότι οι «πράσινοι διάδρομοι» δεν είναι πανάκεια, μια θέση που φάνηκε να την καταλαβαίνει, όπως και ο Νορβηγός πρέσβης με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Θα έλεγα είπε ο κ. Στυλιανίδης ότι το σύστημα της Κομισιόν αρχίζει να χάνει τον ακτιβισμό και να αντιμετωπίζει τη ναυτιλία με ιδιαίτερη σημασία.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα για το Υπουργείο του είναι η ναυτική εκπαίδευση και το 2024 θα χαρακτηρισθεί ως έτος ναυτικής εκπαίδευσης.

Τέλος ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των λιμανιών για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Περισσότερα από Ναυτιλία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433