Μεγάλη ανταπόκριση εξακολουθεί να έχει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακρίβεια: «Άλλα κόλπα» με τις τιμές και τα «καρτελάκια»

Μέχρι 13 Νοεμβρίου 2023 τα προϊόντα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία ήταν συνολικά 770, όπως επισημαίνεται, με το αρμόδιο υπουργείο να αναφέρει ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο αρχικός στόχος των 500 κωδικών με μείωση το λιγότερο 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον έξι μήνες.

Τα προϊόντα αυτά αφορούν 37 βασικές κατηγορίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 62 εταιρείες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H πρωτοβουλία ‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το  γεγονός αυτό μας ικανοποιεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση στέκεται με συνέπεια δίπλα στους πολίτες».

Ας σημειωθεί κυβερνητικός στόχος είναι να φτάσουν τα προϊόντα σε έκπτωση τα 1.000.

Δείτε εδώ όλους τους κωδικούς των προϊόντων

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα του μέτρου θα αρχίσουν να φαίνονται από τον επόμενο μήνα και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι μπορέσουν να ανατρέψουν τα «σκληρά» νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς οι νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα τον Οκτώβριο ανέκοψαν την πτωτική πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή. Τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε σε 3,4% από 1,6% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους