Αν πάρει κανείς κατά γράμμα τη διάσημη φράση του Σαίξπηρ «ολόκληρη η κόλαση δεν έχει οργή χειρότερη από της περιφρονημένης γυναίκας», η Τζόρτζια Μελόνι από τη γειτονική Ιταλία είναι έτοιμη για όλα.
Μετά από έναν δύσκολο χωρισμό από τον άπιστο δημοσιογράφο σύντροφο της μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, που την έφερε σε δύσκολη θέση ως γυναίκα και ως πολιτικό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσει άλλη πρόκληση αναπάντητη.
Ο στόχος της Μελόνι
Είτε πρόκειται για την κλασσική λύση της εργασιοθεραπείας ή απλά για έναν επαγγελματικό στόχο ζωής –που είναι και το πιθανότερο- η Μελόνι σκοπεύει να φέρει την τελματωμένη οικονομία της Ιταλίας, την ανησυχητική υπογεννητικότητα στα εδάφη της και τα πυκνά συχνά αδιέξοδα της σε επίπεδο πολιτικής στα μέτρα αυτά που δεν θα απειλήσουν την εξουσία της για καιρό.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά και στα σταθμά που θα αποθεώσουν τον νέο τύπο λαϊκιστή ηγέτη στην Ευρώπη που αντιπροσωπεύει, ο οποίος χαρακτηρίζεται από θρασύτητα, πραγματισμό και εξυπνάδα, όπως γράφει ο Guardian.
Ruthless, clever, pragmatic: why Giorgia Meloni is so dangerous to Italy – and Europe | Anne McElvoy https://t.co/IfTcmQHMGU
— Guardian Opinion (@guardianopinion) November 14, 2023
Πακέτο μεταρρυθμίσεων
Την ώρα που το Δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή και να έρθει σε επαφή και πάλι με τους ψηφοφόρους διοργανώνοντας μια μαζική κινητοποίηση στην Ρώμη και με την ετυμηγορία της Moody’s να αναμένεται την Παρασκευή, η οποία λέγεται ότι θα υποβαθμίσει την οικονομία της χώρας σε junk, η Μελόνι απαντά με την παρουσίαση «της μητέρας όλων των μεταρρυθμιστικών πακέτων».
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα πρόκειται για μια ξεκάθαρη αρπαγή της εξουσίας, αφού θα επιτρέψει στους πρωθυπουργούς να εκλέγονται απευθείας από το μερίδιο των μειοψηφικών ψήφων. Σαφώς για να το περάσει αυτό θα πρέπει να πνίξει την κατακραυγή της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο και να κερδίσει ένα πιθανό δημοψήφισμα. Δεδομένης όμως της επιτυχίας της να ελιχθεί η ίδια και το ακροδεξιό κόμμα της με τις φασιστικές καταβολές από τις παρυφές της ευμετάβολης πολιτικής σκηνής της Ιταλίας στο κέντρο της, προσπερνώντας με σύνεση και μετριοπάθεια άλλους ανάλογων πεποιθήσεων διεκδικητές, όπως ο Ματέο Σαλβίνι και οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι, δεν θα ήταν συνετό για κανέναν να υποτιμήσει τις πιθανότητές της.
Το… κέικ
Όπως ανέφερε πηγή των Βρυξελλών στη βρετανική εφημερίδα «περιμέναμε αυτό το τέρας στα λημέρια μας». «Και βρεθήκαμε απέναντι σε αυτή την συμπαθητική γυναίκα με το μεγάλο χαμόγελο και το κέικ στο χέρι», συμπλήρωσε.
Και ίσως ακριβώς αυτό αποδεικνύει το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον, όταν πια θα της ανήκει όλη η Ιταλία…
Πηγή: in.gr
Latest News
Το σημερινό γεωπολιτικό τοπίο και οι βασικοί τομείς ανησυχίας για παγκόσμια σύγκρουση
Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια σύγκρουση; Ποιες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο μάτι των ανταγωνισμών;
Aπασχόληση: Στην ΕΕ αυξάνεται, στην Ελλάδα μειώνεται – Έκθεση Εurostat
Η απασχόληση στην ΕΕ αυξήθηκε το γ' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το β' τρίμηνο - Aντίθετα, στην Ελλάδα μειώθηκε.
Νότια Κορέα: Τι σηματοδοτεί η καθαίρεση του προέδρου Γιουν
Η προσοχή στη Νότια Κορέα στρέφεται τώρα στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα απομακρύνει τον Γιουν
Πήλιο: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του «Μουτζούρη» μετά τον εκτροχιασμό
Η Hellenic Train σε ανακοίνωση αναφέρει πως το τρένο στο Πήλιο ενώ κινείτο με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τροχός του πρώτου βαγονιού παρέκκλινε εκτός των ραγών
Συρία: «Αμεση επαφή» Μπλίνκεν με την ισλαμιστική HTS
«Ηρθαμε σε επαφή με την HTS και άλλες πλευρές», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους μετά τις συζητήσεις για τη Συρία
Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο 2025 τα πρώτα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην χώρα μας,
Γεωργία: Ο ακροδεξιός Μιχαήλ Καβελασβίλι διορίστηκε στην προεδρία της χώρας
Ο Μιχαήλ Καβελασβίλι, σήμερα 53 ετών, είναι πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση
ΕΣΗΕΑ: Ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 14 Δεκεμβρίου 1914
Το 1947 θα πάρει τη σημερινή ονομασία της
Τουρκία: «Αποτρέψαμε αιματοχυσία στη Συρία»
Ο Χακάν Φιντάν δηλώνει ότι έπεισε Μόσχα και Τεχεράνη να μην παρέμβουν υπέρ του Άσαντ, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το μέλλον της Συρίας επί τάπητος σε συνάντηση στην Ιορδανία.
Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης και στη Θουριγγία η AfD
Συνεννοήσεις και «αλχημείες» των άλλων κομμάτων απέτρεψαν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στην κυβέρνηση της Θουριγγίας. Θα έχει όμως διάρκεια η νέα κυβέρνηση;