Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα αντισταθμίζει τον πληθωρισμό, χωρίς να επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Με την αύξηση των ονομαστικών μισθών και την επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να γίνουν θετικές το 2023 μετά από συρρίκνωση το 2022», αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής για την Ελλάδα.

Τα κρυφά μηνύματα της Κομισιόν για Ελλάδα: Ανάπτυξη και μείωση χρέους με…

Κληθείς να σχολιάσει την επισήμανση αυτή, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% στα 780 ευρώ το μήνα, λέγοντας:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι αυξήσεις γίνονται για να αντισταθμίσουν την αύξηση του πληθωρισμού, οπότε δεν αναμένουμε ένα σπιράλ αύξησης των τιμών και των μισθών με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς».

Ο επίτροπος Οικονομίας, σημείωσε, επίσης, ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα περιθώριο για αυξήσεις μισθών και για την κάλυψη της αγοραστικής δύναμης. Αυτό δεν επηρεάζει απαραίτητα τα δημόσια οικονομικά, καθώς χρησιμοποιούνται περιθώρια ελιγμών που καθορίζονται από το υψηλό επίπεδο κερδών σε αρκετούς τομείς της οικονομίας μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;