Μια σειρά παρεμβάσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ για τους πιο αδύναμους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα δοθεί ένα είδος Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Δεκέμβριο στοχευμένα.

Συνταξιούχοι & ευάλωτοι: Ερχονται 3+1 επιδόματα μέσα στον Δεκέμβριο

Συγκεκριμένα, θα το λάβουν:

  • Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ
  • Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα.
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

«Όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο ραδιόφωνο του “Σκάι”..

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβερνητική προσπάθεια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σύνθετη.

«Δεν αφορά μόνο τα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά εκτείνεται σε πολλά επίπεδα, για να πιάσουμε τα “μεγάλα ψάρια”. Είναι συστατικό του κοινωνικού συμβολαίου που κρατάει την κοινωνία μας να πληρώνει ο καθένας τους φόρους που του αναλογούν. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε αυτήν την άσκηση με την επιβολή της κοινωνικής δικαιοσύνης Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δε θα αλλάξει. Είμαστε ανοιχτοί σε σημειακές παρεμβάσεις, αλλά ο πυρήνας του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξει. Βασική μου αρχή είναι η προοδευτική φορολόγηση», ανέφερε.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς θα κάνουν δηλώσεις στις 11.00 εξειδικεύοντας το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.